Ümit Özdağ açlık grevine başlıyor

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve menajer Ayşe Barım’ı ziyaret etti.

‘EKREM BAŞKANIMIZIN ENERJİSİNİN YÜKSEK OLDUĞUNU GÖRDÜM’

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Sarıgül, “Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Ayşe Barım, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüm. Ekrem başkanımızla uzun bir görüşme yaptık. Heyecanını ve enerjisinin yüksek olduğunu gördüm, ondan dolayı da mutlu oldum. Kendisi, cumartesi günü yapılacak olan Maltepe mitingini bu yüzyılın en büyük toplantısı olarak görmek istiyor. Bütün yurttaşlarımızı hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden anneanneleri, babaanneleri, büyük babaları, dedeleri, çocukları herkesi Maltepe’ye bekliyor. Maltepe mitinginin son derece coşkulu olmasını önemsiyor. Bütün İstanbullulardan ve bütün Türkiye’den şöyle bir dileği oldu; bayramın birinci, ikinci, üçüncü günü ve bayram süresi içerisinde ‘ben oradaymışım gibi bayramlaşma yapmanızı arzu ediyorum’ dedi. Bütün İstanbulları bayram süresi içerisinde Saraçhane’ye bekliyor” dedi.

‘SON 7 GÜNÜN YILDIZI GENÇLER’

Mustafa Sarıgül, “Bu son 7 günün yıldızı gençler. Üniversite gençlerinin verdiği mücadele hepimizi ve Ekrem başkanı olağanüstü mutlu etti. Televizyon izliyor, Silivri’yi bir çalışma ofisi gibi değerlendirdiğini söylüyor. Özellikle CHP Genel Merkezi’nin, Genel Başkanımız Özgür Özel’in vermiş olduğu mücadeleden gurur duyuyor. Arzu ediyoruz ki hukuk cereyan etsin. Çok değerli şöyle bir söz var; ‘Bir topluluğa kin tutsanız dahi mutlaka adil davranmanız lazım.’ Adalet hepimize lazım” dedi.

‘ONLARA MORAL VERDİM’

Sözlerine devam eden Sarıgül, “Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, onunla da uzun uzun görüşme yaptım. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile de çok önemli görüşmeler yaptım, onlara moral verdim. Sık sık gelip gideceğim” ifadelerini kullandı.

‘ÜMİT ÖZDAĞ BAYRAMDAN SONRA AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAĞINI SÖYLEDİ’

Sarıgül, “Ümit Özdağ ile görüşmem beni üzdü ve sıkıntıya soktu. 3 hafta önce geldiğim zaman Ümit hocam daha moralliydi. Ümit hocam diyor ki ’65 gün oldu benim iddianamem neden hazır değil, ben neden buradayım, burada neden olduğumu keşke ben de bilsem’ diyor. Aynı zamanda ‘Güçlü suç şüphesi, böyle bir cezanın hukukta yatarı yok. Artık tahammül edemiyorum. Bugünden itibaren artık bakanlığın verdiği yemekleri yemeyeceğim. Bu böyle giderse bayramdan sonra açlık grevine başlayacağım. Artık yasaları vücudumla protesto edeceğim. Yasaları beynimle çözemiyorum, benim burada bulunmamam lazım. Ben bir şey yapmadım sizin beni ziyarete cezaevine gelmemeniz gerekiyor, benim özgür olmam lazım. Ben bir siyasi partinin genel başkanıyım. Görüş ve düşüncelerimizi ben söylemeyeceksem kim söyleyecek’ diyor. Moral vermeye çalıştım” diye konuştu.

Sarıgül, “İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, çok değerli bir akademisyen. Mahir Polat kardeşimize, tarihi, kültürü, tabiat ve kültür varlıkları koruma kurullarını sormalıyız ama Silivri’yi hiç sormamamız gerekiyor. Burada olması bizi üzüyor. Rahatsız olduğu için görüşme imkanımız olamadı. revire çıktığını söylediler. Bugün saat tam 14.00’da grup başkan vekillerimiz, genel başkanlarımız ile birlikte genel merkezimizde toplantı yapacağız. Pazar günü 15 milyon yurttaşımızın tasdik ettiği cumhurbaşkanlığının milletvekili olarak da oylamasını yapacağız” dedi.

Related Posts

Boşnakların İslam’ı kabul etmesinin sembolü 515’inci Ayvaz Dede Şenlikleri sona erdi

Boşnakların İslam’ı kabul etmesinin en önemli sembollerinden biri olarak bilinen Akhisarlı Ayvaz Dede anısına Bosna Hersek’te 515’incisi düzenlenen şenlikler sona erdi. Şenlikler kapsamında Prusac’taki merkezi etkinlikte 300’den fazla atlı, Karaula köyünden başladıkları bir günlük yolculuğun ardından alana geldi. Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin konserini binlerce kişi izledi. Mehteran Birliği, Boşnakların en sevdiği ezgilerden “Sehidski Rastanak (Şehidin Vedası)” eserini de seslendirdi. Etkinliğe Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, Bosna Hersek İslam Birliği temsilcileri ile Türkiye’nin de bulunduğu çeşitli ülkelerden çok sayıda kişi katıldı. Kavazovic, yaptığı konuşmada, Ayvaz Dede Şenliklerinin kendileri açısından köklü bir gelenek olduğunu söyledi. Müslümanlara yönelik dünya genelinde soykırımlar yapıldığına dikkati çeken Kavazovic, “Srebrenitsa’dan çıkardığımız dersleri her zaman hatırlamalıyız. Srebreni

Birleşik Kamu-İş’ten Sivas’ta eylem: “Sadaka değil, insanca yaşam istiyoruz”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarına dikkat çekmek ve yaklaşan 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi taleplerini dile getirmek amacıyla başlattığı bölgesel eylemler kapsamında ikinci durağını Sivas yaptı.

CHP Sözcüsü Yücel’den sert Kurultay çıkışı

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 38. Olağan Kurultay’a yönelik iddialara sert bir açıklamayla yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında gündeme oturacak iddia

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Genel Merkezi’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı sistematik bir ihraç süreci başlattığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu Çorum’a gitti, Türkiye’nin konuştuğu ismi ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta oğlu Ahmet Emin Ahlatcı’yı evlendiren Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak için Çorum’a gitti.

Müsavat Dervişoğlu’ndan ‘RTÜK kararlarına’ tepki: ‘Ekranları karartarak bu gerçeği gizleyemezler…’

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, RTÜK’ün ekran karartma ve para cezalarına ilişkin “Hatırlatmak isterim ki, milletimizin hayatını karartanlar, ekranları karartarak bu gerçeği gizleyemezler. Türkiye bir süredir bir korku tünelinden geçiyor ve bu tünelin duvarları yalnızca karanlıkla değil, aynı zamanda demir parmaklıklarla örülüdür” dedi.