Ukrayna’dan Kursk’ta operasyon: “Rus ganimetleri ele geçirildi”

Ukrayna Özel Kuvvetleri, Kursk bölgesinde yedi Rus ve iki Kuzey Kore askerinin hayatını kaybettiği bir operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda ele geçirilen eşyalar arasında, Moskova ordusuna ait değerli bilgiler içeren belge ve cihazlar bulunmaktaydı.

“RUS GANİMETLERİ”

Ukrayna medyası, operasyonda ele geçirilen “Rus ganimetlerinin”, Kiev’in kontrol ettiği bölgeleri tutma mücadelesine destek olabileceğini ve olası müzakerelerde kullanılabileceğini duyurdu.

Ukraynalı askerler, Moskova güçlerinin planları ve hareketleri hakkında bilgi içerebilecek Rus belgelerini ve iletişim ekipmanlarını ele geçirdi. Ayrıca koruyucu ekipman, termal görüntüleme gözlüğü ve bir AK-12 saldırı tüfeği de bulundu.

KUZEY KORE ASKERİNE AİT EŞYALAR DA BULUNDU

Yakalanan eşyalar arasında, bir Kuzey Kore askerine ait eşyalar ve Korece el yazısıyla yazılmış kağıt parçaları da vardı.

Ukrayna, uzun süredir verilen ağır kayıpların ardından Kuzey Kore askerlerinin geri çekildiğini duyurmuştu. Ancak Kiev, bölgeye daha fazla Kuzey Kore askeri konuşlandırılmasını bekliyor.

KURSK SALDIRISI BEKLENİYORDU

Önceki aylarda ele geçirilen gizli belgeler, Rusya’nın Ukrayna’nın Kursk bölgesine yapacağı ani saldırıyı aylar öncesinden tahmin ettiğini gösterdi.

Belgeler, Ukrayna’nın olası ilerlemesi konusunda uzun süredir uyarılar içermekte ve askerlerin moral durumuyla ilgili endişeleri ortaya koymaktadır.

Rus askeri komutanlığının, Ukrayna’nın Kursk bölgesine yapacağı müdahaleyi önceden tahmin ettiği ve buna karşı aylarca planlar yaptığı belgelerden anlaşılmaktadır.

Related Posts

Toplu konut inşasından tarihi şehir çıktı

Hollanda’nın Nijkerk kentinde “Wonen bij de Toren” adlı konut projesi kapsamında yürütülen kazı çalışmaları, bölgenin geçmişine ışık tutan şaşırtıcı arkeolojik bulgularla sonuçlandı. 27 Haziran’da tamamlanan kazılarda, 13. yüzyıla ait yerleşim …

DEM Parti, Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Ormanlı’nın ihracını istedi: Ben merkezci bir yönetim anlayışı benimsedi

DEM Parti, Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Ormanlı’nın ihracını istedi: Ben merkezci bir yönetim anlayışı benimsedi

Japonya’nın güneybatısında 11 günde 911 deprem meydana geldi

Japonya’nın güneybatısında Tokara takımadalarında 11 günde farklı büyüklükte 911 deprem meydana geldi. Deniz Tabanı Topografyası Uzmanı Doç. Dr. Yokose Hisayoşhi, “Sarsıntılar 2-3 hafta devam edebilir. İnsanlar büyük bir depreme hazırlıklı olmalı” dedi.

OGM’den ‘yangın’ uyarısı: 3 gün ciddi rüzgar var!

Türkiye bir haftadır orman yangınlarıyla mücadele ederken Orman Genel Müdürlüğü’nden de kritik bir uyarı geldi. Önümüzdeki üç gün ciddi rüzgar beklentisi olduğunu belirterek, “Dikkatli olmalıyız” dedi.

Cem Aydın’dan Saraçhane’de yaralanan genci hastanede ziyaret etti

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın,, İBB Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. gününde dün Saraçhane’de yapılan mitingde bıçakla yaralanan Fırat Baran Önder’i ziyaret etti.

Danimarka altı ay AB başkanı: Programda Türkiye ayrıntısı

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı altı aylığına Danimarka’ya geçti. “Değişen Bir Dünyada Güçlü Bir Avrupa” sloganını benimseyen Danimarka’nın öncelikleri savunma, göç, genişleme, rekabet ve yeşil dönüşüm.