Trump ve Netanyahu arasında ipler kopuyor: ABD’den sarsıcı hamle

Trump ve Netanyahu Arasındaki İlişkilerde Soğuma!

İsrail Ordu Radyosu’nda ABD Başkanı Donald Trump‘ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaşadığı “manipülasyon” endişeleri sebebiyle iletişimi kestiği belirtildi. Bu durum, Trump ve Netanyahu hükümetleri arasındaki gerilimin artmasına yol açtı. Jerusalem Post’un haberine göre ABD Dışişleri Bakanı Pete Hegseth, İsrail’e yapmayı planladığı ziyareti iptal etti.

Manipülasyon İddiaları

İsrail Ordusu Muhabiri Yanir Cozin, Trump’ın Netanyahu’yla temasını sonlandırma kararı aldığını duyurdu. Bir yetkili, çevresindekilerin Trump’a Netanyahu’nun kendisini manipüle ettiğini söylediğini aktardı. Trump’ın bundan nefret ettiği ve temasları sonlandırma kararı aldığı belirtildi.

İran’dan Benzer Eleştiriler

İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi de benzer iddiaları gündeme getirdi. Irakçi, ABD ve İran’ın nükleer silahsızlanma konusunda benzer fikirlere sahip olduğunu ancak Netanyahu’nun Trump’ı manipüle etmeye çalıştığını öne sürdü. Irakçi, Biden yönetimini Netanyahu’nun kuklası olmakla suçladı ve Trump yönetimine aynı hataya düşmemesi çağrısında bulundu.

İsrail’den İzin Almaya Gerek Yok

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckaebee, bir programda yaptığı açıklamada, “ABD, Husilerin gemilere saldırmasını önlemek için İsrail’den izin almak zorunda değil” dedi. ABD’nin bu konuda İsrail’den bağımsız hareket edeceğini vurguladı.

Related Posts

ABD Başkanı Trump: Dünyanın şimdiye kadar gördüğü en güçlü ordusunu ben inşa ettim

ABD Başkanı Donald Trump, askeri akademi West Point’in mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, “Birazdan insanlık tarihinin en seçkin ve en köklü askeri akademisinin mezunları olacaksınız. Dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük ve en güçlü ordunun subayları olacaksınız. Bunu biliyorum çünkü o orduyu ben yeniden inşa ettim, orduyu ben güçlendirdim” dedi.

Kayseri’de aranan 5 şüpheli yakalandı

Kayseri’de düzenlenen şok uygulamalarda çeşitli suçlardan aranan 5 kişi gözaltına alınırken, 4 kişiye uyuşturucu kullanmaktan işlem yapıldı.

Binlerce kişi İngiltere’nin İsrail’e silah satışını protesto etti

Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu Downing Sokağı’nda toplanan Filistin destekçisi göstericiler, Gazze’de soykırım sürerken İngiltere’nin İsrail’e silah satışını protesto etti. Göstericiler, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Dışişleri Bakanı …

Müsavat Dervişoğlu: “Beni davet etmesi gereken Cumhurbaşkanı’dır. Ben devletten bilgi almıyorum. İmralı’ya ulaklık yapmaya gidenleri gönderiyorlar”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, PKK’nın fesih kararının ardından yaşanan sürece ilişkin olarak, “Bana şu anda Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenler herhangi bir bilgilendirme yapmıyor ki. Bana bilgi vermek üzere İmralı’ya ulaklık yapmaya giden adamları partilere gönderiyorlar. Bana gelmesi gereken ya da beni davet etmesi gereken Cumhurbaşkanı’dır, Dışişleri, İçişleri, Adalet Bakanı’dır, MİT Müsteşarıdır” dedi. İnfazla ilgili yapılması planlanan düzenleme konusunda Dervişoğlu, “Ne getireceklerini bilmiyorum. Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasına yönelik bir düzenlemeyi muvazaa ile gündeme getirirlerse bunun ben şahsen millete sorulmasını isterim” ifadelerini kullandı. Dervişoğlu, parlamenter veya yarı başkanlık sistemine geçiş yapılacağı yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

Türkiye ile Suriye arasında mutabakat sağlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suriye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Suriye Enerji Bakanı Muhammed El-Beşir ile görüştü. Bakan Bayraktar, iki ülke arasında “Enerji, Madencilik ve Hidrokarbon Alanlarında Mutabakat Zaptı”nın imzalandığını bildirdi.

509 kaçak göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Ülke genelinde düzensiz göçe yönelik düzenlediğimiz denetim ve operasyonlarda, 27’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 49 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve ️509 düzensiz göçmen yakalandı” dedi.