‘Süt’te 56 teşebbüs için ‘rekabet’ soruşturması

Rekabet Kurulu, Süt Sektöründe Fiyat Tartışmalarını İncelemeye Aldı

Rekabet Kurulu, çiğ süt alımı, süt yemi satışı ve paketlenmiş süt ile süt ürünleri üretim ve satışı pazarlarında faaliyet gösteren bazı şirketlerin rekabete aykırı eylemlerde bulunduğu iddialarını değerlendirmek üzere soruşturma başlattı. Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği’nin de bu süreçte yer aldığı belirtiliyor.

Çiğ süt maliyetinin 21 lirayı aşmasına rağmen üreticiye 17.15 lira fiyat uygulandığı ve bu durumun tartışmalara yol açtığı biliniyor. Ayrıca, süt alımı yapan bazı firmaların daha düşük fiyatlara süt satın aldığına dair öne sürülen iddialar da mevcut.

Related Posts

Baykar İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace’i satın aldı

Baykar, İtalyan havacılık şirketi Piaggio Aerospace’in varlıklarını devralarak satın alma sürecini tamamladı. İtalya İşletmeler ve Made in Italy Bakanlığı, anlaşmanın istihdamın korunması ve İHA alanında Baykar ile Leonardo arasında ortak girişimi kapsayan stratejik bir işbirliği olduğunu duyurdu.

Bakan Şimşek: Enflasyon son 3,5 yılın en düşük seviyesine indi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program’da (OVP) en önemli önceliklerinin hayat pahalılığıyla mücadele, yani enflasyonu kalıcı olarak düşük tek haneli seviyelere indirmek olduğunu belirterek, “Bu yönde epey mesafe kat ettik. Son bir yıldır kesintisiz şekilde devam eden bir dezenflasyon süreci söz konusu.” dedi.

Orta Doğu’da ateşkes, piyasalarda bahar havası estirdi: Gözler ABD verilerinde

Küresel piyasalarda, İsrail-İran geriliminin yatışmasıyla risk iştahı artarken, ABD ve Avrupa borsaları haftayı rekorlarla tamamladı. Yatırımcılar şimdi gözünü Fed’in faiz politikasına yön verecek ABD istihdam verilerine çevirdi. Asya’da teknoloji hisseleri yükselirken, Türkiye’de ise gözler enflasyon verilerine odaklandı.

EPKD yenilenebilir enerji maliyetini revize etti

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması (YEKDEM) maliyeti EPDK tarafından revize edildi.

Dünya ticaretinde dengeler değişiyor!: Çin cari fazlasında yeni rekor kırıldı

Çin, 2025 yılının ilk çeyreğinde 165,4 milyar dolarlık rekor bir cari fazla açıklayarak küresel piyasalarda dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre üç kattan fazla artış gösteren bu rakam, ülkenin dış ticaretindeki güçlü seyrini …

Fırın, buzdolabı, çamaşır makinesi… Satışlarda soğuk rüzgar

TÜRKBESD verilerine göre Mayıs ayında altı ana üründe iç satışlarda düşüş görüldü. Buna göre yıllık yüzde 14, ihracatta yüzde 15 ve üretimde yüzde 23’lük daralma gerçekleşti.