“Sokak hayvanlarına iyilik yapmak isterken kötülük yapmayalım”

Sokak Hayvanlarını Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Tevfik Murat Karabayoğlu, kış aylarının gelmesiyle birlikte sokak hayvanlarına yardım etme konusunda bilinçsizce yapılan desteklerin aslında çevre kirliliğine ve hayvanlarda olumsuz etkilere yol açabileceğini vurguladı. Karabayoğlu, “İyilik yapmak isterken kötülük yapmamaya dikkat edelim” dedi.

Başkan Karabayoğlu, sokak hayvanlarının beslenme ve yaşam alanlarının önemine değinerek, Antalya’daki şiddetli yağmurların hayvanlar için risk oluşturduğunu belirtti. Sokak hayvanları için küçük barınaklar yapılması, doğal beslenme alanları oluşturulması ve temiz su kaplarının düzenli bir şekilde konulmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Ayrıca, hayvanlar için zararlı olabilecek tavuk kemikleri ve balık kılçıklarının çevreye atılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Sokak hayvanlarına random olarak bırakılan yiyeceklerin çevre kirliliğine ve haşere artışına neden olduğunu belirten Karabayoğlu, “Mama ve su kaplarının düzenli takibi yapılmalı, uygun beslenme alanları oluşturulmalıdır” dedi.

Karabayoğlu ayrıca kış aylarında yavru hayvanların daha hassas olduğunu dile getirerek, “Islanmalarını ve üşümelerini engelleyecek önlemler alınmalı ancak barınma konusunda toplu alanlar yaratılmamalıdır. Bir hayvanın hastalanması diğerlerini de etkileyebilir, bu nedenle toplu alanlarda hastalıkların yayılma riskine karşı dikkatli olunmalıdır” uyarısında bulundu.

Hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek adına yapılan yardımların takip edilmesinin önemli olduğunu belirten Karabayoğlu, vatandaşları konuda duyarlı olmaya çağırdı. Karabayoğlu son olarak, “İyilik yapmak isterken kötülük yapmamaya dikkat edelim” şeklinde konuştu.

Sokak hayvanlarının popülasyonunun kontrol altına alınması için en etkili yöntemin kısırlaştırma ve yerine bırakma olduğunu belirten Karabayoğlu, bu işlemin daha geniş kapsamlı bir kampanya şeklinde yürütülmesi gerektiğini vurguladı. (DHA)

Related Posts

Edirne’de sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Edirne’de etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Av Tüfeğiyle Dehşet Saçtı! Anne ve kız 6 gün arayla öldü

Hatay’ın Altunözü ilçesinde eşi Hasan i., tarafından 12 yaşındaki kızı İrem ile beraber silahlı saldırıya uğrayan 45 yaşındaki Feryal İ., hayatını kaybetti

Konya merkezli 10 ilde telefon dolandırıcılığı

Konya merkezli 10 ilde telefon dolandırıcılığı yaptığı belirlenen çeteye yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 30 şüpheliden 8’i tutuklandı, 22’si adli kontrolle serbest bırakıldı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin NATO Daimi Temsilciliğini ziyaret etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin NATO Daimi Temsilciliğini ziyaret etti

Özbekistan’ın Türkiye’ye yeni büyükelçisi İlhom Haydarov atandı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, İlhom Haydarov’u Özbekistan Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti’ne Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi olarak atadı. Yeni atanan Büyükelçi, güven mektubunun örneğini Türkiye Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi Başkanı Büyükelçi Ahmet Cemil Miroğlu’na sundu.

İran Dışişleri Bakanı, İstanbul’a geliyor

İsrail ile İran arasındaki gerilimin tırmandığı bir dönemde İstanbul’da toplanacak İİT zirvesinde, İsrail’in saldırıları ve bölgedeki istikrarsızlık ele alınacak. İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı toplantıda, birlik çağrısı yapılacak.