OpenAI, Google Chrome’u satın mı alıyor?

Google, ABD Adalet Bakanlığı ile Karşı Karşıya!

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a Tehdidi Devam Ediyor

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın pazarın tekelini oluşturduğu iddiasıyla şirkete sert bir baskı uygulamaya devam ediyor. Google, bu baskılar sonucunda belirli dijital hizmetlerini elden çıkarmak zorunda kalabilir. Geçen yıl alınan bir mahkeme kararı, Google’ın arama motoru sektöründe tekeli elinde bulundurduğu yönünde bir hüküm vermişti ve bu durum, şirketin gelecekteki dijital hizmetler serisini belirsiz bir konuma soktu.

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz ay Google’ı popüler Chrome tarayıcısını satmaya zorlama çabalarını sürdürdü. Eğer Google bu adımı atarsa, tarayıcıyı satın almak için kuyrukta bekleyen birçok müşteri olduğu biliniyor. Bunlardan biri de yapay zeka devi OpenAI şirketi. Ancak Trump yönetimi, Chrome’un genel kullanıma açılmasına karşı çıkıyor.

Medyada çıkan haberlere göre, ABD hükümeti OpenAI’nın Chrome’u satın alıp almayacağını sorguladı. OpenAI yetkililerine göre, şirket “Evet, ilgileniyoruz ve diğer birçok tarafın da ilgileneceği bir konu” şeklinde yanıt verdi.

ChatGPT ile Chrome: Derin Bir Entegrasyon Mümkün Mü?

Şu anda, kullanıcılar ChatGPT yapay zeka asistanını Chrome tarayıcısında bir eklenti ile kullanabiliyor. Fakat OpenAI yöneticileri, tarayıcının kendilerine geçmesi halinde daha derin entegrasyonların mümkün olabileceğini belirtiyor. Bu birleşme, kullanıcı deneyimini radikal bir biçimde değiştirebilir.

Google’ın kontrolünü kaybedebileceği tek dijital varlık Chrome değil. Bu ayın başlarında bir yargıç, şirketin çevrimiçi reklam teknolojisinde haksız rekabet yaptığına hükmetti. Bu durum, Google’ın reklam teknolojisi alanında bazı uygulamalarını elden çıkarmaya zorlanabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

ABD’deki siyasi atmosferin bu süreçte oynadığı etkili bir rol var. Eğer seçimleri Demokratlar kazansaydı, belki şu anda Google’ın değil, Elon Musk’ın şirketlerinin satışı konuşuluyor olabilirdi. Sonuç olarak, siyasetin etkisi teknoloji dünyasında da oldukça önemli bir rol oynuyor.

Related Posts

Manuel vitesli araçlar, resmen tarihe karışabilir!

Otomatik şanzımanlı araçların yaygınlaşması ve elektrikli otomobillerin yükselişi, manuel vitesin pazardaki yerini hızla kaybetmesine neden oluyor. Yapılan araştırmalar, manuel şanzımanlı otomobillerin 2037’ye kadar tamamen ortadan kalkabileceğini …

Youtube Music’ten “işe yarar” geliştirme

YouTube Music üzerinde dinlediğiniz şarkılar arasında ses seviyesi farkı sizi rahatsız ediyorsa, çözümü geldi.

Melikgazi Belediyesi DigiEdu Projesi WSIS 2025’te Finale Kaldı

Melikgazi Belediyesinin Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yürüttüğü “İklim Değişikliği ile Mücadelede Dijital Belediyecilik Hizmetlerinin Artırılması (DigiEdu Project)” adlı projesi, WSIS Prizes 2025’te finale kaldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre …

Bu proje ile yaşlılar için yapay zeka destekli iletişim ve bilişsel fonksiyon izleme sistemi geliştirilecek

 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Aslı Kılavuz’un yürütücülüğünü yaptığı “Pilot Proje iShe: Yaşlılar İçin Yapay Zeka Destekli İletişim ve Bilişsel Fonksiyon İzleme Sistemi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002 A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Türkiye’de Kripto Para Borsalarına Yeni Kimlik Doğrulama Zorunluluğu

Kripto para borsalarına, MASAK mevzuatı kapsamında kullanıcıları için ek kimlik doğrulama zorunluluğu getirilirken, söz konusu uygulama 25 Nisan itibarıyla devreye girecek. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye’de kripto para ekosisteminin …

Çin ve Çek Cumhuriyeti Ekonomik İlişkilerini Güçlendirecek

ÇİN Ticaret Bakan Yardımcısı ve Uluslararası Ticaret Müzakereci Yardımcısı Ling Ji, Avrupa ile iş birliğini güçlendireceklerini söyledi. Çin Ticaret Bakan Yardımcısı ve Uluslararası Ticaret Müzakereci Yardımcısı Ling Ji, dün Çek Cumhuriyeti Sanayi ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir