New York Times: İsrail, Hamas’ı bombalama kurallarını gevşetti, çok fazla sivil öldü

İsrail’in Gazze’ye Düzenlediği Saldırılarda Sivillerin Hayatı Tehlikede! – Yeni Gelişmeler

Yeni bir makaleye göre, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sivillerin yaşamını yitirmesi, “bombalama kurallarını gevşetme” kararlarına bağlı. New York Times (NYT) gazetesinde yayımlanan bu makalede, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze saldırılarında sivillerin hayatının gözetilmediği ortaya konuldu.

İsrail’deki birçok asker, yetkili ve Gazze’deki mağdurlarla yapılan röportajlar, İsrail’in sivillerin hayatını hiçe saydığı yeni uygulamaları ortaya çıkardı. 7 Ekim 2023’te verilen saldırı emri, çağdaş savaş tarihinin en yoğun bombardımanlarından biri olarak nitelendirildi ve sivilleri hedef alan bu emir, Hamas üyelerini dahi evlerindeyken hedef alınabilir hale getirdi.

İsrailli üst düzey askeri yetkililer, ülkenin varoluşsal tehdit altında olduğunu düşünerek angajman kurallarını değiştirdiklerini belirtirken, yapılan derinlemesine araştırmalar sivillerin korunmasını ciddi şekilde zayıflattıklarını gösterdi.

İsrail’in sivil katliamındaki artışın nedenlerinin detaylandırıldığı makalede, ülkenin yapay zekadan da yararlanarak bilgi topladığı ve bu bilgileri kullanarak hedef tespiti yaptığı belirtiliyor. Yapay zeka tabanlı hedeflerde, İsrailli komutanların sivil kayıpları öngördüğü Hamas liderlerine yönelik saldırılar onayladığı ifade ediliyor.

Makalede ayrıca, İsrail’in son zamanlarda uluslararası baskılar sonucu sivillere yönelik angajman kurallarını sıkılaştırdığı ancak bunların hala yeterince sıkı olmadığı vurgulanıyor. Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla yargılanan İsrail’in, sivillere yönelik çok çeşitli bombalar kullandığı da belirtilen haberler arasında.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bu saldırılar, uluslararası toplumda da endişe yaratmaya devam ediyor ve olaylar yakından takip ediliyor.

​​​​​​​

Related Posts

31 yaşındaki belediye başkanı eleştiriler nedeniyle istifa etti

31 yaşındaki belediye başkanı eleştiriler nedeniyle istifa etti

İsrail Yemen’i vurdu: Füze üsleri hedef alındı

İsrail Yemen’de başkanlık kompleksinin yakınlarını ve füze üslerini vurdu.

Sakat olduğu ortaya çıktı! Renato Sanches’in Türkiye’ye transferi iptal

Trabzonspor, anlaşmaya vardığı PSG’li futbolcu Renato Sanches’in sağlık raporlarını inceledikten sonra oyuncunun transferinden çekildi.

Kıvanç Tatlıtuğ’dan “Halit Yukay” teşekkürü

İş insanı Halit Yukay’ın naaşı, Marmara Adası açıklarında yürütülen geniş çaplı arama operasyonu sonucunda bulundu. Yakın arkadaşı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile tüm ekiplere teşekkürlerini iletti.

Kız istemeye giderken dehşeti yaşadılar

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde kız istemeye giderken trafik kazası yapan aileden 3’ü çocuk, 8 kişi yaralandı.

Trump, 6000 öğrencinin vizesini iptal etti

Trump yönetimi, önce vize almaları gereken Türkiye, Çin, Hindistan, Rusya veya Afrika ülkelerden gelenlere vizeyi durdurmuştu. Şimdi vizeler açıldı ama şartlar iyice ağırlaştı.