İmamoğlu operasyonu sonrası ilk anket ortaya çıktı: Erdoğan ve ekibini şaşırtacak sonuçlar

İstanbul Araştırmasının Sonuçları Yayınlandı: İmamoğlu Operasyonu ve Anket Sonuçları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ve ardından 19 Mart’ta gözaltına alınması, hem ülke içinde hem de dışında geniş çapta tepkilere yol açtı.

Gözaltı kararının ardından Türkiye genelinde vatandaşlar, 23 Mart Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin ön seçimine katılım göstererek 15 milyon oy kullanarak Ekrem İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı seçti.

Öte yandan, yaşanan gelişmelerin seçimlere etkileri merak konusu olurken, İmamoğlu operasyonunun yapıldığı tarihleri kapsayan ilk anket sonuçları da yayınlandı.

İmamoğlu Operasyonu Sonrası Yapılan Anketten Çarpıcı Sonuçlar

ORC Araştırma, 05-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiği ankette, İmamoğlu’nun diplomasının iptal edildiği ve gözaltına alındığı dönemi de içeren bir araştırma yaparak çarpıcı sonuçlar elde etti.

Ankette katılımcılara, “Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltilerek sonuçlar değerlendirildi. Sonuçlara göre, Erdoğan ve AKP iktidarı, son dönemdeki anketlerde olduğu gibi ORC’nin son araştırmasında da istenilen başarıyı yakalayamadı.

Vatandaşların tercihlerine göre, CHP 16 ilde birinci parti olurken, AKP ise 13 ilde birinci sırayı korudu.

Erdoğan ve AKP’yi Şaşırtan Sonuçlar Ortaya Çıktı

İstanbul’da belediye başkanının gözaltına alınması ve tutuklanmasının ardından yapılan ankete göre, ‘CHP’ diyenlerin oranı yüzde 33 iken, ‘AKP’ diyenlerin oranı ise yüzde 30.4 olarak belirlendi.

Ankete katılanlar arasında İstanbul’da üçüncü sırada yüzde 7.5 ile DEM Parti yer alırken, CHP Ankara’da AKP’yi geride bırakırken, İzmir’de geniş bir farkla birinci sıraya yerleşti.

Related Posts

Trabzonspor Erzurum’da Hazırlıklara Devam Ediyor

Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarını Erzurum’da sabah antrenmanı ile sürdürdü.

Avcılar’da Silahlı Kavga: 11-12 El Ateş Edildi

İstanbul Avcılar’da husumetli iki genç arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü.

Çanakkale Boğazı’nda Tekneye Kurtarma

Makine arızası nedeniyle sürüklenen tekne, Kıyı Emniyeti’nin müdahalesiyle kurtarıldı.

5 tonu toplatılıyor! Ölüm riski var

HEr geçen gün çeşitli yiyeceklerin sağlık riski ile geri çağrıldığı veya toplatıldığı haberleri geliyor. Şimdi de 5 bin tondan daha fazla organik yaban mersini ciddi sağlık sorunlarına hatta ölüme sebep olabileceği nedeniyle geri çağrılıyor.

Ankara yangınına ilişkin 3 kişi tutuklandı

Ankara’da üç kişinin hayatını kaybettiği 26 katlı bina yangınına ilişkin iki müteahhit ve şantiye şefi tutuklandı. 3 kişi adli kontrolle serbest bırakılırken bir kişi de aranıyor.

SDG’den ABD Büyükelçisi’ne “özerklik” tepkisi, Şam – Kuzey Suriye görüşmeleri kesildi

ABD Temsilcisi Barrack federasyona kapıyı kapattı. Kuzeydoğu Suriye Yönetimi yazılı açıklama ile talebini yineledi: “Tüm bileşenlerin haklarını güvence altına alan yeni anayasa”