Semih Çelik Dosyası Kapatıldı: Kovuşturmaya Yer Olmadığına Karar Verildi
İstanbul’da 4 Ekim 2024 tarihinde Eyüpsultan’da Ayşenur Halil ve Fatih Edirnekapı Surları’nda İkbal Uzuner’i öldürüp intihar eden Semih Çelik’e ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sona erdi. Yapılan incelemeler sonucunda kovuşturmaya yer olmadığı kararlaştırıldı. Takipsizlik kararının, olaydan sonra intihar eden katil Semih Çelik’in durumu göz önünde bulundurularak alındığı belirtildi.
Başsavcılık kararında, Semih Çelik’e yardım eden başka bir kişinin tespit edilemediği, ayrıca satanizm düşünce yapısı ve çeşitli internet platformlarıyla ilişkisine dair herhangi bir kanıta rastlanamadığı ifade edildi.
Geniş çapta protesto edilen bu cinayetlerde, Semih Çelik’in tek suçlu olmadığı belirtilirken, Türkiye genelinde siyasi partiler, kadın dernekleri ve sivil toplum örgütleri tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi ve kadına karşı şiddetle mücadele yasasının etkili uygulanmamasına dikkat çekildi.
(İHA)
More Stories
Esenler’de kontrollü yıkımda bitişikteki bina hasar gördü! Vatandaşlar tahliye edildi
İş yerinin önüne park eden aracı çekmesini isteyen esnafın bacağını kırdılar
Tacizci müdürün geleceği dikkate alındı, cezası düşürüldü