İddia | Devlet, DEM Parti’yi uyardı: “Tarihi bir sorumluluk üstlendiniz; hassas olun, bu fırsatı kaçırmayın”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla yeni süreç başlıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlayan yeni süreçle ilgili DEM Parti heyeti sürekli irtibat halinde olan üst düzey devlet görevlileri tarafından uyarıldı: “Tepki çekecek açıklamalardan uzak durun. Bu fırsatı kaçırmayın. Tarihi bir sorumluluk üstlendiniz. Sonuna kadar süreci götürmeniz lazım.”

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, DEM Parti heyeti İmralı’ya yapacağı ikinci ziyaret öncesinde üst düzey güvenlik birimleri tarafından uyarıldı: “Hem siz hem de DEM Partililer kamuoyunda tepki çekecek açıklamalardan uzak durmalı. Bu fırsatı kaçırmayın. Tarihi bir sorumluluk üstlendiniz. Sonuna kadar süreci götürmeniz lazım.”

DEM heyeti ile üst düzey güvenlik birimleri sürekli irtibat halinde oldu. Özellikle Sırrı Süreyya Önder’le İmralı ziyareti ve siyasi partilere yapılan ziyaretlerin çıktıları değerlendirildi. Ancak, devlette örgüte ve Öcalan’a yönelik güvensizlik iddiaları bulunuyor. Öcalan’ın verdiği mesajların örgüt tarafından suistimal edilebileceğine dair endişeler var. Bu nedenle, silah bırakma çağrısının yapılacağı metinde devletin ilgili birimlerinin hassas bir çalışma yürüteceği belirtiliyor.

İkinci görüşmede Öcalan’ın talepleri olabilir

DEM’in İmralı ziyaretinde istihbarat görevlileri, DEM Parti heyetinin ilk ziyaretinde Öcalan’ın somut talepte bulunmadığını belirtiyor. Ancak ikinci görüşmede bazı taleplerin gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Bunun anayasa değişikliği değil, terör tanımının değiştirilmesi, hasta mahkûmlarla ilgili adımların atılması gibi düzenlemeler olabileceği belirtiliyor.

Öcalan’ın af talebinde bulunmayacağı, ancak İmralı’daki şartların ev hapsine dönüştürülmesi ve adada ev hapsi şartlarında yaşamaya devam etmesi gündemde.

İkinci İmralı ziyaretinden sonra somut bir çağrı gelirse, 2015’teki çözüm sürecinde olduğu gibi pazarlık masası kurulmayacak. Ancak yasal anlamda atılacak herhangi bir adım Meclis’te tüm siyasi partilerle değerlendirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ulusal güvenlik birimleriyle yaptığı toplantılarda örgütle pazarlık yapılmayacağı vurgusu yaptığı öğrenildi.


2024’ün gözden kaçan 26 dizi ve filmi


Related Posts

Boşnakların İslam’ı kabul etmesinin sembolü 515’inci Ayvaz Dede Şenlikleri sona erdi

Boşnakların İslam’ı kabul etmesinin en önemli sembollerinden biri olarak bilinen Akhisarlı Ayvaz Dede anısına Bosna Hersek’te 515’incisi düzenlenen şenlikler sona erdi. Şenlikler kapsamında Prusac’taki merkezi etkinlikte 300’den fazla atlı, Karaula köyünden başladıkları bir günlük yolculuğun ardından alana geldi. Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin konserini binlerce kişi izledi. Mehteran Birliği, Boşnakların en sevdiği ezgilerden “Sehidski Rastanak (Şehidin Vedası)” eserini de seslendirdi. Etkinliğe Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, Bosna Hersek İslam Birliği temsilcileri ile Türkiye’nin de bulunduğu çeşitli ülkelerden çok sayıda kişi katıldı. Kavazovic, yaptığı konuşmada, Ayvaz Dede Şenliklerinin kendileri açısından köklü bir gelenek olduğunu söyledi. Müslümanlara yönelik dünya genelinde soykırımlar yapıldığına dikkati çeken Kavazovic, “Srebrenitsa’dan çıkardığımız dersleri her zaman hatırlamalıyız. Srebreni

Birleşik Kamu-İş’ten Sivas’ta eylem: “Sadaka değil, insanca yaşam istiyoruz”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarına dikkat çekmek ve yaklaşan 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi taleplerini dile getirmek amacıyla başlattığı bölgesel eylemler kapsamında ikinci durağını Sivas yaptı.

CHP Sözcüsü Yücel’den sert Kurultay çıkışı

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 38. Olağan Kurultay’a yönelik iddialara sert bir açıklamayla yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında gündeme oturacak iddia

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Genel Merkezi’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı sistematik bir ihraç süreci başlattığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu Çorum’a gitti, Türkiye’nin konuştuğu ismi ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta oğlu Ahmet Emin Ahlatcı’yı evlendiren Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak için Çorum’a gitti.

Müsavat Dervişoğlu’ndan ‘RTÜK kararlarına’ tepki: ‘Ekranları karartarak bu gerçeği gizleyemezler…’

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, RTÜK’ün ekran karartma ve para cezalarına ilişkin “Hatırlatmak isterim ki, milletimizin hayatını karartanlar, ekranları karartarak bu gerçeği gizleyemezler. Türkiye bir süredir bir korku tünelinden geçiyor ve bu tünelin duvarları yalnızca karanlıkla değil, aynı zamanda demir parmaklıklarla örülüdür” dedi.