Hamas: ABD’nin ateşkes teklifi kapsamında 10 rehineyi serbest bırakmaya hazırız

Hamas, ABD’nin Ateşkes Planına Yanıt Verdi: 10 İsrailli Rehine Serbest Bırakılacak

Hamas, ABD’nin sunduğu geçici ateşkes planına cevap verdi. Hamas’ın açıklamasına göre, hayatta olan 10 İsrailli rehinenin serbest bırakılması için uzlaşılan sayıda Filistinli mahkumun karşılığında serbest bırakılacağı belirtildi. Ayrıca, 18 İsrailli rehinenin cenazelerinin teslim edileceği bildirildi.

Hamas, 125 Filistinli mahkum ve 1111 Gazzeli’nin serbest bırakılması karşılığında hayattaki 10 İsrailli rehini serbest bırakmayı kabul etti.

ABD’nin ilk teklif taslağında yer almayan bazı taleplerin yanıtlarının tekrarlandığı belirtilirken, “kalıcı ateşkes”, “İsrail’in Gazze Şeridi’nden tamamen çekilmesi” ve “Gazze halkına insani yardımın kesintisiz ulaştırılması” gibi maddeler öne çıkıyor.

Hamas ve Mısırlı kaynaklara göre, ABD’nin ilk teklifinde çatışmaların 60 gün boyunca durdurulması planlanıyordu. Aynı plan çerçevesinde, 58 rehin tutulan Gazze’nin bir kısmının serbest bırakılması hedefleniyordu.

Ancak teklifin savaşın kalıcı olarak sona ereceğine dair net bir güvence içermediği belirtilerek, sürdürülebilir bir ateşkes için daha net taahhütlerin talep edildiği ifade ediliyor.

Related Posts

800 yataklı devlet hastanesini tahtakuruları bastı!

Çorum’da 800 yatak kapasitesine sahip Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi’ni tahtakuruları bastı.

Erdoğan, yine belediyelere yüklendi: Reklama, konsere ayrılan tutarın deprem ve yangın gibi kritik kalemlerden fazla olmasının açıklaması olamaz

Erdoğan, yine belediyelere yüklendi: Reklama, konsere ayrılan tutarın deprem ve yangın gibi kritik kalemlerden fazla olmasının açıklaması olamaz

TRT spikerinin olaylı gecesi: Hakaretler savurup bozkurt işareti yaptı

“Esaretten Cesarete” Film Yarışmasında ödül alan yönetmen Ecre Begüm Bayrak, ödül konuşmasında tutuklu öğrencileri ve Grup Yorum’u andı. Gecede sunuculuk yapan TRT spikeri Oya Eren, Bayrak’ın konuşmasını önce “Siyasi mesaj vermeyelim” sözleriyle böldü, ardından da Bayrak’a hakaretler savurdu ve bozkurt işareti yaptı.

Antalya’da gece yarısı korkutan deprem

AFAD, Antalya’da 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Almanya’da evin terasına uçak düştü

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde Mönchengladbach kenti yakınlarında küçük bir spor uçağı bir konutun terasına düştü. Kazada biri pilot olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerinde yangın çıktı. Polis …

Türkiye ve Birleşik Krallık arasında kapsamlı savunma ve güvenlik istişareleri gerçekleştirildi

Mili Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye ve Birleşik Krallık arasında kapsamlı savunma ve güvenlik istişarelerinin gerçekleştirildiğini duyurdu.