Günlük hayatı zorlaştıran dört ağrıya dikkat !

İstanbul’da Günlük Hayatı Zorlaştıran Dört Ağrıya Dikkat!

Ağrı, günlük yaşamda sıklıkla karşılaşılan bir durumdur ve insanların hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Farklı ağrı tipleri bulunmaktadır. Bu ağrı tipleri, ağrının başlama zamanına, nedenine ve şiddetine bağlı olarak çeşitlilik gösterir. İşte dikkat edilmesi gereken ağrı çeşitleri…

BEL AĞRISI

Ağrı, bir işarettir ve genellikle bir hastalığın belirtisi olarak karşımıza çıkar. Tedavi edilmesi gereken şey ağrı değil, asıl sebebi olan hastalığın tedavi edilmesidir.

  • Akut Bel Ağrısı: 6 haftadan kısa süreli olan bu ağrılar belirli bir aktivite veya travma sonrasında ortaya çıkabilir. Bir defa ciddi bel ağrısı yaşayan insanların yaklaşık yüzde 30’u tekrar atak geçirebilir. Ancak doğru kontrol ve bakım altında tutulması durumunda bu tekrarlama riski azalır.
  • Kronik Bel Ağrısı: Üç aydan uzun süren bel ağrılarına verilen isimdir. Bu tür ağrılar genellikle var olan doku bozukluğunun sinir uçlarını etkilemesi sonucu ortaya çıkar.

Aşırı kilo, yanlış kaldırma teknikleri, uzun süreli oturmak veya stres gibi faktörler bel ağrılarına neden olabilir.

KAS AĞRISI

Stres, vücudun hastalıklarla savaşma yeteneğini zayıflatabilir ve kaslarda ağrıya neden olabilir. Ayrıca yetersiz beslenme, B12 vitamini eksikliği ve D vitamini eksikliği de kas ağrılarına sebep olabilir.

Yetersiz su alımı, yetersiz uyku ve aşırı aktivite de kas ağrılarına yol açabilir.

OMUZ AĞRISI

Omuz ağrıları genellikle omuz donması olarak bilinir ve omuz çevresindeki kaslarda sinir hasarından kaynaklanabilir. İç organ hastalıkları da omuz ağrısına sebep olabilir.

BOYUN AĞRISI

Masa başında çalışan ve teknolojik cihazları yoğun kullanan bireylerde boyun fıtığı sıkça görülmektedir. Boyun fıtığı omurlar arasındaki diskte oluşan sıkışma sonucu ağrıya neden olabilir.

Boyunda ağrı, kısıtlı hareketler, kas spazmları ve diğer belirtiler boyun fıtığının belirtileri arasında yer alır.

Related Posts

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Uzmanlar uyarıyor: Zamanında tedavi edilmezse işitme kaybına yol açabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan ve masum görünen alerjik rinitin, zamanında tedavi edilmediğinde uyku apnesinden, işitme kaybına kadar pek çok ciddi sağlık sorununa yol açabildiğini söyledi.

Uzman: ‘Göğüs ağrısı olmadan da kalp krizi geçirmek mümkün’

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti. Özellikle kadınlar, yaşlılar ve diyabet hastaları gibi bazı gruplarda bu atipik belirtilerin daha sık görüldüğüne işaret eden Doç. Dr. Yılmaz, bu durumun tanı sürecini zorlaştırabildiğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

Hücreyi temizle, gençliği kazan: Yeni nesil senolitikler

Bilim insanları yaşlı hücreleri ortadan kaldıran “senolitik” moleküllerle yaşlanma sürecini yavaşlatmayı hedefliyor. Amaç daha uzun değil, daha sağlıklı bir ömür. Farelerde işe yaradı, şimdi insanlar üzerinde deneniyor. Kalp hastalıkları, alzheimer ve osteoporoz gibi yaşlılık hastalıklarına karşı yeni bir umut doğdu: Senolitikler…

Türkiye’de geçen yıl anne ölüm oranı yüz binde 11,5’e geriledi: En düşük seviye

Sağlık Bakanlığı, 2024’te anne ölüm oranının yüz bin canlı doğumda 11,5’e düştüğünü ve bu değerin Türkiye’de bugüne kadar kaydedilen en düşük oran olduğunu açıkladı. Bebek ve 5 yaş altı ölüm hızlarında da düşüş yaşandı. Açıklamada, bu başarıyla 2025 hedeflerinin aşıldığı belirtildi.