Erken seçimin ayak sesleri canlı yayında duyuldu! Şamil Tayyar ‘Cumhur’da işler yolunda değil’ dedi

Erken Seçim Tartışmaları Devam Ediyor: Türköne’nin Açıklamaları Gerginliği Artırdı

Türkiye son günlerde Ülkücü kökenli ve aynı zamanda Bahçeli’ye yakın olan yazar Mümtazer Türköne‘nin ‘erken seçim’ açıklamalarıyla çalkalanıyor. Türköne, verdiği röportajda T24 muhabiri Cansu Çamlıbel’e şunları söyledi: “Erdoğan çözüm sürecini engelleyecek, Bahçeli ise erken seçime götürecek; çünkü hukuka dönülmeden sürecin başarılı olma ihtimali yok”.

MHP’den ya da Bahçeli’den herhangi bir yalanlama veya karşı açıklama gelmedi. Bunun üzerine eski AKP’li vekil ve şimdilerde TV yorumcusu olan Şamil Tayyar, sosyal medyada yaptığı bir açıklamada Türköne’nin sözlerinin Bahçeli’nin kararlı açıklamalarına benzeyen bir tonda olduğunu ve MHP’den herhangi bir itiraz gelmemesi durumunda Cumhur İttifakı’ın açıklama yapması gerektiğini belirtti.

CUMHUR İTTİFAKI’NDA ERKEN SEÇİM ENDİŞESİ

Şamil Tayyar, dün yaptığı sosyal medya paylaşımının ardından akşam saatlerinde TV programında ‘erken seçim’ konusuna değindi ve çok önemli açıklamalarda bulundu. Tayyar, erken seçimin iktidar için büyük risk taşıdığını belirtirken, gün içerisinde yaptığı görüşmeler sonucunda Cumhur İttifakı’nda eksiklikler olduğunu öğrendiğini açıkladı.

Tayyar, yakın zamanda Erdoğan ve Bahçeli’nin bir araya gelmesi için randevu planlandığını aktardı.

Erken seçimin iktidar için büyük tehlike oluşturduğunu belirten Tayyar, “Bir ittifak ortağının Türkiye’yi erken seçime sürüklemesi demek; devletin işleyişinin durması, yargının durması, yatırımcıların planlarının alt üst olması demektir. Sistem felç olur. Türköne, MHP adına önemli bir sorunu tartışıyormuş gibi göründü. Çünkü açıklamalarında net bir tavır vardı. Bugüne kadar MHP’den resmi bir yanıt gelmedi. Sadece Sinan Burhan, İsmail Özdemir’i (MHP Genel Başkan Yardımcısı) arıyor. Özdemir, ‘Türköne’nin açıklamaları kişisel görüşleridir. Devlet Bey’in erken seçim konusundaki düşünceleri nettir’ diyor.

Paylaşımlarından bir mesaj çıktı. Gün içinde yaptığım görüşmeler sonucunda işlerin yolunda olmadığını öğrendim. Erdoğan ve Bahçeli’nin yakın zamanda bu tür görüş ayrılıklarını gidermek için bir araya geleceği görünüyor. Bu yönde randevu planlandığı bilgisini aldım. AK Parti ve MHP arasında herhangi bir sorun varsa, her şey çok yönlü bir şekilde ele alınacaktır.”

Related Posts

ABD Başkanı Trump: Dünyanın şimdiye kadar gördüğü en güçlü ordusunu ben inşa ettim

ABD Başkanı Donald Trump, askeri akademi West Point’in mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, “Birazdan insanlık tarihinin en seçkin ve en köklü askeri akademisinin mezunları olacaksınız. Dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük ve en güçlü ordunun subayları olacaksınız. Bunu biliyorum çünkü o orduyu ben yeniden inşa ettim, orduyu ben güçlendirdim” dedi.

Kayseri’de aranan 5 şüpheli yakalandı

Kayseri’de düzenlenen şok uygulamalarda çeşitli suçlardan aranan 5 kişi gözaltına alınırken, 4 kişiye uyuşturucu kullanmaktan işlem yapıldı.

Binlerce kişi İngiltere’nin İsrail’e silah satışını protesto etti

Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu Downing Sokağı’nda toplanan Filistin destekçisi göstericiler, Gazze’de soykırım sürerken İngiltere’nin İsrail’e silah satışını protesto etti. Göstericiler, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Dışişleri Bakanı …

Müsavat Dervişoğlu: “Beni davet etmesi gereken Cumhurbaşkanı’dır. Ben devletten bilgi almıyorum. İmralı’ya ulaklık yapmaya gidenleri gönderiyorlar”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, PKK’nın fesih kararının ardından yaşanan sürece ilişkin olarak, “Bana şu anda Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenler herhangi bir bilgilendirme yapmıyor ki. Bana bilgi vermek üzere İmralı’ya ulaklık yapmaya giden adamları partilere gönderiyorlar. Bana gelmesi gereken ya da beni davet etmesi gereken Cumhurbaşkanı’dır, Dışişleri, İçişleri, Adalet Bakanı’dır, MİT Müsteşarıdır” dedi. İnfazla ilgili yapılması planlanan düzenleme konusunda Dervişoğlu, “Ne getireceklerini bilmiyorum. Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasına yönelik bir düzenlemeyi muvazaa ile gündeme getirirlerse bunun ben şahsen millete sorulmasını isterim” ifadelerini kullandı. Dervişoğlu, parlamenter veya yarı başkanlık sistemine geçiş yapılacağı yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

Türkiye ile Suriye arasında mutabakat sağlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suriye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Suriye Enerji Bakanı Muhammed El-Beşir ile görüştü. Bakan Bayraktar, iki ülke arasında “Enerji, Madencilik ve Hidrokarbon Alanlarında Mutabakat Zaptı”nın imzalandığını bildirdi.

509 kaçak göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Ülke genelinde düzensiz göçe yönelik düzenlediğimiz denetim ve operasyonlarda, 27’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 49 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve ️509 düzensiz göçmen yakalandı” dedi.