Erdoğan’dan faiz açıklaması: 2025’te kesinlikle indireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa 8. Olağan İl Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, parti örgütüne ‘kırılan kalpleri onarma’ çağrısı yaparken ekonomi konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. “Vatandaşın yaşadığı sıkıntıların farkındayız” diyen Erdoğan, 2025 yılında enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini belirterek ‘fırsatçıları’ işaret ederek fahiş fiyatlı ürünleri boykot etme çağrısı yaptı.

Kira ve konut fiyatlarındaki artışı balon olarak değerlendiren Erdoğan, buna karşı sosyal konut projesi hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı.

Faiz konusunda kesin bir açıklama yapan Erdoğan, “Faizi kesinlikle indirmeye başlayacağız. 2025 bunun işaret yılı olacak. Faiz insin ki enflasyon da insin. Bu artık olmazsa olmazımız” dedi.

Erdoğan, 2025 yılı için belirlenen asgari ücret rakamı olan 22 bin 104 lira için de “hesap yerine oturdu” diyerek, asgari ücretin en düşük tutar olduğunu belirtti. “İşveren daha fazla verirse elini tutan yok” diyen Erdoğan, vatandaşlardan sabır ve metanet istedi.

Erdoğan’ın Açıklamalarından Başlıklar

  • Kalpleri Tamir Edeceğiz: Kırgınlıklar varsa göz ardı etmeyeceğiz, kalpleri tamir etmeye başlayacağız. Teşkilatlarımızdan ayağı kesilenler varsa yeniden bulup parti çalışmalarımıza davet edeceğiz.
  • Yaşanan Sıkıntıların Farkındayız: Her alanda Bursa’yı destekledik ancak Koronavirüs salgınıyla dünyada dengeler değişti. Enflasyon yüzde 60-70’leri gördü. Rusya Ukrayna savaşının olumsuzluklarını biz de hissettik.
  • Fahiş Fiyatlı Ürünleri Boykot Edin: Fırsatçıların keyfi fiyatlandırmaları bizim işimizi zorlaştırıyor. Fahiş fiyatlı ürünleri boykot edin.
  • Sosyal Konut Seferberliği Başlatacağız: Deprem bölgelerindeki inşa faaliyetlerinin büyük oranda biteceği yaz aylarından itibaren ülkemizde bir sosyal konut seferberliği başlatacağız. Yeni yuva kuran gençlerimize tahsis edeceğiz.
  • Faizi Kesinlikle İndireceğiz: Faiz insin ki enflasyon da insin. 2025 bunun işaret yılı olacak. Bu artık olmazsa olmazımız.
  • Asgari Ücret Açıklaması: Asgari ücrette tarihimizin en büyük artışlarına gittik. Milletimizden sabır, metanet, ekonomi programımıza destek istiyoruz. 2025’i hedeflerimize uygun şekilde tamamlayarak, son yıllardaki sıkıntılarımızı tarihe gömeceğiz.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Nokta atışların başarısı dünyayı saşırtmıştı! İsraillileri sığınaklara hapseden İran füzelerinin isabet sırrı…

Threadreaderapp sitesinde ve X’te yapılan bir yayında, “Çin, İran’a Can Simidi Verdi. BeiDou Olmasaydı, İran Teslim Olabilirdi” denildi. Konu ile ilgili yazıda şöyle denildi: “Sisli bir gece, bir İran füzesi karanlığın içinden geçerek doğrudan İsrail …

Özgür Özel’den grup toplantısında Turizm Bakanı Ersoy’a ‘Yunanistan’ göndermesi: ‘Orada bakanların nasıl istifa ettiğini öğren’

CHP Genel Başkanı Özgür, Muharrem İnce’nin ‘baba ocağı’na dönüşünün ilan edildiği parti grup toplantısında konuşuyor. Lüks yatıyla Yunan adalarına gittiği ortaya çıkan Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a seslenen Özel, “Orman yangınından sonra ya da tren kazasının ardından orada bakanların nasıl istifa ettiğini öğren” dedi.

İran ve İsrail savaşı devam ederken, Türkiye’nin korkusu: ‘İranlı mülteciler Türkiye’ye geliyor’

İsrail ve İran arasındaki savaş büyürken, olası bir mülteci akını Ankara’nın öncelikli gündemi haline geldi. Hükümet, yeni bir göç dalgasını önlemek için hazırlık yapıyor. İran’daki rejimin çökmesi durumunda gelecek Afgan ve İranlı mülteci akımının nasıl karşılanacağı konusunda ise karar şimdiden verildi.

MSB: İran’ın füze saldırılarında Türkiye’nin bölgedeki unsurları olumsuzluk yaşamadı

MSB: İran’ın füze saldırılarında Türkiye’nin bölgedeki unsurları olumsuzluk yaşamadı

Köy Enstitüleri’nin mimarı İsmail Hakkı Tonguç, mezarı başında anıldı… CHP’li Özçağdaş: ‘Geriye doğru gelmiş olduğumuz bir sistem var’

Köy Enstitüleri’nin kurucularından İsmail Hakkı Tonguç, 65’inci ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Törene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, “Çok kısa zamanda tekrar İsmail Hakkı Tonguç ve onun gibi düşünenler, yoksul çocuklar için yeni bir eğitim sistemini inşa ediyor olacaklar” dedi.

CHP’li Adıgüzel’den Erdoğan’a ‘Ankara ahtapotu’ tepkisi: ‘İşte Ankara ahtapotu ve Erdoğan hukuku’

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, yaptığı videolu açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’dan Türkiye’ye ve yurt dışına uzanan ahtapotun kolları bir bir deşifre oluyor” ifadelerini anımsatarak eski Keçiören Belediye Başkanı AKP’li Turgut Altınok ve eski Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Melih Gökçek’in yolsuzluklarına dikkat çekti. Adıgüzel, “İşte Ankara ahtapotu ve Erdoğan hukuku” dedi.