Erdoğan: Gençler size yalvarıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Külliye açılışında kurdele kesiminde Mesut Özil’in de katılması dikkat çekti.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Aziz İstanbullular, saygıdeğer öğretmenlerimiz, sevgili öğrenciler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

20 Ocak 2023’te temelini bizzat attığım, inşa sürecini de çok yakından takip ettiğim böyle bir kampüsün bugün açılışını yapmak benim için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağıdır. Her eser sahibini anlatır.

Aybüke kızımızı, Necmettin evladımızı ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Eğitim külliyemizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Burada eğitim alacak olan gençlerin gelecekte önemli roller üstleneceklerine yürekten inanıyorum. Külliyemizde 345 derslik, 88 laboratuvar, 33 zümre odası, 11 iş sağlığı güvenliği odası ile 11 revir bulunuyor. Tam tekmil bir öğrenim üssünü İstanbul’umuza kazandırmış bulunuyoruz. Unutmayın her eser sahibini anlatır. Bizlere de ülkemize böyle eserler kazandırma imkanı veren Rabbimize hamd ediyorum.

‘MEVCUT ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 80’Nİ BİZ GÖREVE BAŞLATTIK’

Her eser sahibini anlatır. Ülkemize ve gençlerimize böyle eserler kazandırmamıza imkan verdiği için Allah’a hamd ediyoruz. 820 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Mevcut öğretmenlerin yüzde 80’ni biz göreve başlattık. Derslik başına öğrenci sayısını ilköğretimde 23’e ortaöğretimde ise 22’ye indirdik.

60-70 kişinin ders yaptığı kalabalık sınıflar tarih oldu. Bizim okuduğumuz dönemde İstanbul’da sınıfta 80 Anadolu’da 100’ün üzerinde öğrenci vardı. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında gelişmiş ülke rakamlarını yakaladık.

Ders kitabı vatandaşın en önemli sorunlarından biriydi. 1 hafta sonraya kırtasiyeden randevu alıp gidip kitaplarımızı alırdık. 4 milyar ders kitabını ücretsiz dağıtarak bu yükü de ailelerin sırtından aldık.

‘ŞİDDETLE MÜCADELEDE TAVİZ YOK’

Öğretmenlik meslek kanununu tekrar çıkardık. Uzman ve baş öğretmenlerimize ayrı ayrı derece verdik. Öğretmenlerimize karşı işlenen yaralanan tehdit gibi suçlarda cezaların artmasını ve caydırıcılığı temin ettik. Bizim kültürümüzde öğretmene asla el kalkmaz, öğretmenin eli öpülür. İster veli ister öğrenci olsun bu durum fark etmez.

‘GENÇLER, SİZLERE YALVARIYORUM…’

Alkol, sigara… Gençler sizlere yalvarıyorum, kötü alışkanlıklardan sıyrılın, bunlara asla prim vermeyin. Gençlerimizin hayatını karartan zehir tacirlerine nefes aldırmayacak, hepsinin tepelerine binecek, bu alçakların yakalarına yapışacağız. Toplumda veba gibi yayılan dijital ve ekran bağımlılığı da gündemimizin en üst sırasındadır. Hayatımda sigara yok, alkol yok. Evlatlarıma, torunlarıma nasıl bunlardan sakınmalarını tavsiye ediyorsam, sizlere de aynı şekilde bunlardan sakınmanızı tavsiye ediyorum.

‘2025’TE 1381 ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK’

Buradan bir müjdeyi paylaşmak isterim. 2025 yılında 1381 engelli öğretmenimizin atamasını yapıyoruz. Bakanlığımız çok yakın bir zamanda duyuruya çıkacak ve başvuruları kabul edecek. Tüm engelli öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun.

Related Posts

Özgür Özel’den Saraçhane’nin ardından paylaşım: Darbecilere boyun eğmeyen, yolundan dönmeyenlere selam olsun!

Özgür Özel’den Saraçhane’nin ardından paylaşım: Darbecilere boyun eğmeyen, yolundan dönmeyenlere selam olsun!

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Avrupa ülkesi sıcaklar ile boğuşuyor: Turuncu alarm verildi

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi.

Diyarbakır’da otomobilde 2 kalaşnikof ele geçirildi

Diyarbakır’da bir otomobilde 2 ruhsatsız kalaşnikof tüfeği ve 300 fişek ele geçirildi, gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı.

‘Ormanlarımız yanıyor asker kışlada bekliyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “TSK’nın sahip olduğu kapasite daha etkili kullanılmalı. Yaşananlar kaza değil, önlenebilir bir kurumsal ihmaldir. THK’ya ait uçaklar modernize edilerek yeniden devreye alınmalı” dedi.

Boşnakların İslam’ı kabul etmesinin sembolü 515’inci Ayvaz Dede Şenlikleri sona erdi

Boşnakların İslam’ı kabul etmesinin en önemli sembollerinden biri olarak bilinen Akhisarlı Ayvaz Dede anısına Bosna Hersek’te 515’incisi düzenlenen şenlikler sona erdi. Şenlikler kapsamında Prusac’taki merkezi etkinlikte 300’den fazla atlı, Karaula köyünden başladıkları bir günlük yolculuğun ardından alana geldi. Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin konserini binlerce kişi izledi. Mehteran Birliği, Boşnakların en sevdiği ezgilerden “Sehidski Rastanak (Şehidin Vedası)” eserini de seslendirdi. Etkinliğe Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, Bosna Hersek İslam Birliği temsilcileri ile Türkiye’nin de bulunduğu çeşitli ülkelerden çok sayıda kişi katıldı. Kavazovic, yaptığı konuşmada, Ayvaz Dede Şenliklerinin kendileri açısından köklü bir gelenek olduğunu söyledi. Müslümanlara yönelik dünya genelinde soykırımlar yapıldığına dikkati çeken Kavazovic, “Srebrenitsa’dan çıkardığımız dersleri her zaman hatırlamalıyız. Srebreni