Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde değişim bekleniyor: Hangi isimler topun ağzında, Berat Albayrak geri mi dönüyor?

AKP’nin 23 Şubat’ta gerçekleşecek olan 8. Olağan Kongresi ile eş zamanlı olarak bir kabine revizyonu beklenirken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı, eski Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de Kabine’ye dönebileceği ifade ediliyor. 

Gazete Duvar’ın haberine göre; AKP’nin 8. Olağan Kongresi ile eş zamanlı bir kabine revizyonu bekleniyor. Kongrenin hemen öncesinde veya bitiminde kabinede değişiklik olasılığını dile getirenler, 3-4 bakandan oluşan mini bir revizyondan bahsediyor.

AKP kulislerine göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu görevlerine devam edecek.

Diğer bakanlar arasından 3-4 ismin değişebileceği ifade ediliyor. Değişiklik tartışmalarında asıl dikkat çekense eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yeniden kabinede görev alabileceği iddiası. Birçok AKP’li bunun çok mümkün olmadığını söylese de bazı siyasetçiler Albayrak’ın parti yönetiminde görev alabileceğini kaydediyor.

Olası kabine değişikliği kulislerine bazı bakanlıkların bölünmesi gerektiği çağrısı da eşlik ediyor. AKP kulislerine göre en büyük sorun Tarım ve Orman Bakanlığı’nda. Gıda, hayvancılık, balıkçılık, su işleri gibi her biri tek başına bakanlık konusu olacak alanların bir arada yönetilmesinin zorluğuna dikkat çekenler, bakanlığın mutlaka ikiye bölünmesi gerektiğini söylüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı da yine bölünmesi gereken bakanlıklar arasında sayılıyor.

 

Related Posts

DEM Parti, Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Ormanlı’nın ihracını istedi: Ben merkezci bir yönetim anlayışı benimsedi

DEM Parti, Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Ormanlı’nın ihracını istedi: Ben merkezci bir yönetim anlayışı benimsedi

Japonya’nın güneybatısında 11 günde 911 deprem meydana geldi

Japonya’nın güneybatısında Tokara takımadalarında 11 günde farklı büyüklükte 911 deprem meydana geldi. Deniz Tabanı Topografyası Uzmanı Doç. Dr. Yokose Hisayoşhi, “Sarsıntılar 2-3 hafta devam edebilir. İnsanlar büyük bir depreme hazırlıklı olmalı” dedi.

OGM’den ‘yangın’ uyarısı: 3 gün ciddi rüzgar var!

Türkiye bir haftadır orman yangınlarıyla mücadele ederken Orman Genel Müdürlüğü’nden de kritik bir uyarı geldi. Önümüzdeki üç gün ciddi rüzgar beklentisi olduğunu belirterek, “Dikkatli olmalıyız” dedi.

Cem Aydın’dan Saraçhane’de yaralanan genci hastanede ziyaret etti

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın,, İBB Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. gününde dün Saraçhane’de yapılan mitingde bıçakla yaralanan Fırat Baran Önder’i ziyaret etti.

Danimarka altı ay AB başkanı: Programda Türkiye ayrıntısı

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı altı aylığına Danimarka’ya geçti. “Değişen Bir Dünyada Güçlü Bir Avrupa” sloganını benimseyen Danimarka’nın öncelikleri savunma, göç, genişleme, rekabet ve yeşil dönüşüm.

Özgür Özel’den Saraçhane’nin ardından paylaşım: Darbecilere boyun eğmeyen, yolundan dönmeyenlere selam olsun!

Özgür Özel’den Saraçhane’nin ardından paylaşım: Darbecilere boyun eğmeyen, yolundan dönmeyenlere selam olsun!