Antalya Çiçek Desenleri Günleri’nde gençler yarışacak

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Antalya Çiçek Desenleri Günleri kapsamında yarışacak liseler açıklandı.

Antalya Çiçek Desenleri Günleri, bu yıl 8-10 Mayıs 2025 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Etkinlikte, öğrenciler Muratpaşa Belediyesi’nin tesislerinde üretilen çeşitli tür ve renkte kesme çiçekleri kullanarak en güzel çiçek desenini oluşturmak için yarışacak. 15 okuldan 10’ar kişilik gruplar halinde katılım sağlanacak yarışmada, her ekibe bir resim öğretmeni rehberlik edecek.

Yarışma öncesinde, çeyrek asırdan fazladır çiçek festivali düzenleyen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Sicilya’nın Noto kentinden gelen bir heyet, öğrencilere uygulamalı teknik eğitim verecek. Eğitim sürecinin ardından yarışmacılar, Fener Park’ta başvuru sırasında gönderdikleri çiçek deseni eskizlerini gerçeğe dönüştürmek için kıyasıya mücadele edecek.

Jüri tarafından değerlendirilecek çiçek desenleri arasından en başarılı olanlar ödüllendirilecek. Tüm katılımcı takımlara ise katılım sertifikası verilecek. (ANKA)


Yine mi! ‘Uzak Şehir’de levirattan doğan aşk hikâyesi…


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | İhraç edilen Ebru Eroğlu ile ilgili YDK kararına T24 ulaştı

TIKLAYIN | Annesi silahlı saldırıda öldürülen 9 aylık bebek yolda emeklerken bulundu

TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: Bahçeli’nin yanındaki bu iki sivili geçen cuma nerede gördük?

TIKLAYIN | Bakanlık duyurdu: İkinci el otomobil satışında yeni dönem; o uygulama başladı

TIKLAYIN | İSKİ’den soğuk hava uyarısı: Sayaçlarınız, su borularınız izole edilmeli

TIKLAYIN | Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret”ten tutuklanmıştı; Nermin K. tahliye edildi

TIKLAYIN | Forbes Dergisi, Türkiye’de görülmesi gereken 10 müzeyi listeledi

 

Related Posts

5 tonu toplatılıyor! Ölüm riski var

HEr geçen gün çeşitli yiyeceklerin sağlık riski ile geri çağrıldığı veya toplatıldığı haberleri geliyor. Şimdi de 5 bin tondan daha fazla organik yaban mersini ciddi sağlık sorunlarına hatta ölüme sebep olabileceği nedeniyle geri çağrılıyor.

Ankara yangınına ilişkin 3 kişi tutuklandı

Ankara’da üç kişinin hayatını kaybettiği 26 katlı bina yangınına ilişkin iki müteahhit ve şantiye şefi tutuklandı. 3 kişi adli kontrolle serbest bırakılırken bir kişi de aranıyor.

SDG’den ABD Büyükelçisi’ne “özerklik” tepkisi, Şam – Kuzey Suriye görüşmeleri kesildi

ABD Temsilcisi Barrack federasyona kapıyı kapattı. Kuzeydoğu Suriye Yönetimi yazılı açıklama ile talebini yineledi: “Tüm bileşenlerin haklarını güvence altına alan yeni anayasa”

100 milyon yıl önceki deniz devi! Deniz canavarının sırrı

Avustralya’nın Queensland eyaletinde, bilim dünyasını heyecanlandıran bir keşif yapıldı. Ülkenin ilk uzun boyunlu deniz sürüngeni olan elasmosaur fosili, kafası hâlâ vücuduna bağlı halde ortaya çıkarıldı. Yaklaşık 100 milyon yıl öncesine tarihlenen …

Bilecik’te sır ölümler

Bilecik’te 16 Haziran’da ölü bulunan kadının eşi de ölü bulundu.Bilecik’te 16 Haziran’da evinde ölü bulunan Sibel Güneş’in günlerdir kayıp olan eşi İbrahim Güneş’in cansız bedeni, Sakarya Nehri kıyısında bulundu.

TKP’den ‘AKP-MHP-DEM’ açıklamasına çıkış: ‘Bileşenlerini iyi tanıyoruz’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz AK Parti, MHP ve DEM Parti olarak bu yolu beraber yürümeye karar verdik” sözleri üzerine Türkiye Komünist Partisi’nden (TKP) ‘Genişletilmiş Cumhur İttifakı’ başlıklı bir açıklama geldi.