AKP’li belediyelerin ihaleleri Atatürk düşmanı Akit’e gitti

AKP’li Belediyelerin Yandaşlara Yaptığı Paranın Detayları Ortaya Çıktı

AKP’li belediyeler, yandaşlara para aktarma konusundaki skandal uygulamalarını sürdürüyor. Elazığ, Gaziantep Şahinbey ve Bursa Yıldırım belediyeleri, ‘Çocuk Şenliği’ ve ‘Hizmet ve Projelerin Yayınlaması’ adları altında doğrudan teminle ihaleler vererek yandaşlara kaynak aktardı.

Belediye İhaleleri Akit Gazetesine Aktı

Gaziantep’in Şahinbey belediyesi, ‘2-6 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan çocuk şenliği hizmet alımı’ ihalesini gerçekleştirdi. Doğrudan teminle yapılan hizmet alımı için 350 bin TL ödeme Akit Televizyon’a yapıldı. 30 Nisan’da imzalanan ihale sözleşmesi ortaya çıktı. AKP’li Elazığ Belediyesi ise 25 Mart’ta ‘Belediyenin hizmet ve projelerinin yayınlanması işi’ ihalesini yaptı. Doğrudan teminle gerçekleşen ihale, Akit Televizyon ve Radyo Anonim Şirketi’ne verildi. Belediye, bu iş için Akit’e 85 bin TL ödedi. Bursa’nın Yıldırım belediyesi ise ‘Akit TV’de belediye hizmetlerinin tanıtılması işi’ adıyla verdiği ihaleyi yine Akit TV’ye verdi. Yıldırım Belediyesi, bu iş için 600 bin TL harcadı.

Doğrudan teminle ihale verilmesini eleştiren eski meclis üyesi Uğur Kalkan, yandaş gazetelerin kamu kaynakları ile desteklenmeye çalışıldığını belirtti. Kalkan, Şahinbey Belediyesi’nin, çocuk şenliği için yapılan doğrudan teminle Akit’e 350 Bin Lira ödeme yapmasını ve bu durumu eleştirdi. Yerel yönetimlerin, halkın parasını yandaş medyaya aktarmasına tepki gösteren Kalkan, bu uygulamaların denetimsizlik nedeniyle devam ettiğini ifade etti.

Related Posts

Güney Asya’da gerilim tırmanıyor: Hindistan ve Pakistan’dan karşılıklı saldırı suçlaması! Dün gece neler yaşandı?

Hindistan ve Pakistan, birbirlerini dün gece askeri tesislere insansız hava aracı (İHA) ve füze saldırıları düzenlemekle suçladı. İki ülke arasındaki gerilim, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in sivil kayıpların hesabını soracaklarını söylemesinin ve Yeni Delhi yönetiminin misillemeye yanıt vereceğini duyurmasının ardından tırmanmaya devam ediyor.

İki ilde “change” araç operasyonu: 13 kişi yakalandı

Tokat ve Sivas’ta, çalıntı, hacizli ve hakkında yakalama kararı bulunan araçları “change” yöntemiyle başka kişilere sattıkları öne sürülen 13 şahıs gözaltına alındı.

Eşeğin başına çuval geçirdi sopayla eziyet etti!

Sivas’ın Kangal ilçesinde bir kişinin başına çuval geçirdiği eşeği dakikalarca sopayla dövdüğü görüntüler tepki çekti. Gözaltına alınan S.C., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Trump’ın sabrı tükendi: Netanyahu ile bağlarını kesti

ABD Başkanı Donald Trump’ın, manipüle edildiğine dair şüpheler nedeniyle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla teması kesmeye karar verdiği iddia edildi. İddiaya göre, “enayi” yerine konulmak Trump’ı sinirlendirdi.

Genç kadın tartıştığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü!

Osmaniye’de 24 yaşındaki S.Y., tartıştığı eşi Fatma Yılmaz’ı bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası gözaltına alınan şüphelinin 1 yaşındaki çocuğu koruma altına alındı.

Evde infaz teklifi Meclis’e geliyor!

AKP infaz rejiminde değişiklik öngören yeni bir kanun teklifi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hazırlıkları birkaç aydır devam eden teklifin, Haziran ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulması planlanıyor. Düzenlemeyle birlikte çocuklu anneler ve tek başına cezaevi koşullarında hayatını sürdüremeyecek hastalar için de “evde infaz” düzenlemesi getirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir