ABD’li Senatör Bernie Sanders: Gazze’de yaşananlar insan yapımı bir kabus

Sanders, Gazze’ye İnsani Yardımın Engellenmesine Dikkat Çekti

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu’nda konuşan Bağımsız Senatör Bernie Sanders, Gazze’ye insani yardımın engellenmesi konusunda bir değerlendirme yaptı.

Sanders, “Dünyanın dört bir yanındaki insanların endişelendiği ve şaşırdığı ancak Amerika’nın başkentinde veya Kongre koridorlarında çok az tartışılan bir konuya dikkat çekmek istiyorum” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yardımın durdurulmasıyla birlikte, yaşananlar açlık ve ölüm sürecine dönüşerek temel ihtiyaçların reddedilmesine neden oldu. Bu durum kasıtlı ve metodiktir ve tarih, bu korkunç durumu unutmamak konusunda bize hatırlatıcı olacaktır. Artık Netanyahu’nun Filistin halkını yok etmesine destek vermenin sona erdirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Gazze’deki olayları “insan yapımı bir kabus” olarak nitelendiren Sanders, “Bugün Gazze’de yaşananlar, dünya vicdanında kalıcı bir iz bırakacaktır. Tarih, bu zulme karıştığımızı asla unutmayacak ve ABD’de yaşanan bu devam eden zulme yol açtık” ifadesini kullandı.

Sanders, ABD’nin Gazze’deki insani felakete yol açmada suç ortağı olduğunu vurgulayarak, “Tarih, bu korkunç duruma seyirci kaldığımızı asla affetmeyecek. Netanyahu’nun Filistin halkını yok etme çabalarına son verme zamanı geldi” dedi.

GAZZE’NİN MEVCUT DURUMU

Amerika merkezli sivil toplum örgütü Dünya Merkez Mutfağı (WCK), İsrail’in Gazze’ye 2 aydan fazla süredir uyguladığı tam abluka nedeniyle, günlük yemek hazırlamak için gereken malzemelerin tükendiği bilgisini paylaşmıştı.

Açıklamada, gıda ve pişirme yakıtı yüklü WCK kamyonlarının mart ayının başından beri Gazze sınırında “müsait bekletildiği” ancak İsrail’in yardımların geçişine izin vermediği için “önemli gıda dağıtımının sürekli olamadığı” ifade edilmişti.

İsrail, mart ayının başından itibaren yardımların dağıtımını kontrol edemediği ve bazı temel ihtiyaç maddelerinin yağmalandığı iddiasıyla, Gazze’ye insani yardım malzemesi girişine izin vermemektedir.

Related Posts

ABD Başkanı Trump: Dünyanın şimdiye kadar gördüğü en güçlü ordusunu ben inşa ettim

ABD Başkanı Donald Trump, askeri akademi West Point’in mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, “Birazdan insanlık tarihinin en seçkin ve en köklü askeri akademisinin mezunları olacaksınız. Dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük ve en güçlü ordunun subayları olacaksınız. Bunu biliyorum çünkü o orduyu ben yeniden inşa ettim, orduyu ben güçlendirdim” dedi.

Kayseri’de aranan 5 şüpheli yakalandı

Kayseri’de düzenlenen şok uygulamalarda çeşitli suçlardan aranan 5 kişi gözaltına alınırken, 4 kişiye uyuşturucu kullanmaktan işlem yapıldı.

Binlerce kişi İngiltere’nin İsrail’e silah satışını protesto etti

Başbakanlık Ofisi 10 Numara’nın bulunduğu Downing Sokağı’nda toplanan Filistin destekçisi göstericiler, Gazze’de soykırım sürerken İngiltere’nin İsrail’e silah satışını protesto etti. Göstericiler, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Dışişleri Bakanı …

Müsavat Dervişoğlu: “Beni davet etmesi gereken Cumhurbaşkanı’dır. Ben devletten bilgi almıyorum. İmralı’ya ulaklık yapmaya gidenleri gönderiyorlar”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, PKK’nın fesih kararının ardından yaşanan sürece ilişkin olarak, “Bana şu anda Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenler herhangi bir bilgilendirme yapmıyor ki. Bana bilgi vermek üzere İmralı’ya ulaklık yapmaya giden adamları partilere gönderiyorlar. Bana gelmesi gereken ya da beni davet etmesi gereken Cumhurbaşkanı’dır, Dışişleri, İçişleri, Adalet Bakanı’dır, MİT Müsteşarıdır” dedi. İnfazla ilgili yapılması planlanan düzenleme konusunda Dervişoğlu, “Ne getireceklerini bilmiyorum. Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasına yönelik bir düzenlemeyi muvazaa ile gündeme getirirlerse bunun ben şahsen millete sorulmasını isterim” ifadelerini kullandı. Dervişoğlu, parlamenter veya yarı başkanlık sistemine geçiş yapılacağı yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

Türkiye ile Suriye arasında mutabakat sağlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suriye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Suriye Enerji Bakanı Muhammed El-Beşir ile görüştü. Bakan Bayraktar, iki ülke arasında “Enerji, Madencilik ve Hidrokarbon Alanlarında Mutabakat Zaptı”nın imzalandığını bildirdi.

509 kaçak göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Ülke genelinde düzensiz göçe yönelik düzenlediğimiz denetim ve operasyonlarda, 27’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 49 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve ️509 düzensiz göçmen yakalandı” dedi.