Dışişleri’nden Filistin açıklaması: Türkiye, hukuki alanda da en güçlü savunucularından biri

Türkiye, Filistin Politikalarını Açıkladı: “Filistinlilere Destek Devam Edecek”

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Filistin politikalarını karalama girişimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçeklerle uyuşmadığı vurgulandı. “Ülkemizin Filistin politikaları hakkında dolaşan asılsız iddiaları reddediyoruz. Türkiye, Filistinlilere verdiği destek konusunda kararlıdır ve bu desteği siyasi çıkarlar doğrultusunda kullanmamaktadır.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Açıklamada, Türkiye’nin Filistin konusundaki tutumunun hukuku ve adalete saygılı olduğu belirtilerek, İsrail’in Gazze’deki insan hakları ihlallerine karşı en sert tepkiyi gösterdiği vurgulandı. Aynı zamanda, İsrailli siyasetçilerin Türkiye’yi hedef almasının doğru politikalar izlendiğinin bir göstergesi olduğu aktarıldı.

Türkiye, İsrail ile Ticareti Kesmiş Durumda

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, Türkiye’nin Filistin politikasıyla ilgili şu detaylar paylaşıldı: “Ortak Bildiri’de önerilen adımların ötesinde kararlı bir şekilde hareket eden Türkiye, 2024 yılı Mayıs ayında İsrail’le olan ticareti tamamen sonlandırmıştır. Bu tarihten itibaren herhangi bir ticari ilişkiye girilmemiş ve Filistinlilerin mağduriyeti önlenmek için gereken tüm önlemler alınmıştır.”

Türkiye, İsrail’e askeri satışları engellemek için uluslararası platformlarda aktif rol alırken, Madleen gemisine yapılan hukuksuz müdahaleye karşı da girişimde bulunmuştur.

Filistin’e Destek Devam Edecek

Bakanlık açıklamasında, Türkiye’nin Gazze’deki Filistinlilerin yerinden edilmesine karşı olduğu ve imar projelerine destek verdiği belirtildi. Ayrıca, hukuki alanda Filistin davasının güçlü savunucusu olan Türkiye’nin, Uluslararası Adalet Divanı’ndaki soykırım davasına müdahil olduğu bilgilendirildi. Türkiye, uluslararası hukuk ve insan hakları ilkelerinden ödün vermeden Filistin’in yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı, Bogota’da düzenlenen toplantıda Türkiye’nin Ortak Bildiri’yi desteklemediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Kolombiya’nın başkenti Bogota’da toplanan devletler koalisyonu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına son verme ve uluslararası hukuk ihlallerini engelleme kararları almıştı.

Related Posts

Keçiörengücü Gürkan Başkan’ı Kadrosuna Kattı

Ankara Keçiörengücü, stoper Gürkan Başkan ile anlaştı. 23 yaşındaki oyuncuya başarılar dilendi.

MHP’lilerden CHP’li başkana ağır hakaretler

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik siyasi eleştirilerine, MHP’li vekiller hakaret dolu ifadelerle karşılık verdi. Sosyal medyada yaşanan sert tartışma, siyasetteki dilin geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne serdi.

Altınordu, Kaleci Serhat Öztaşdelen için 350 Bin Euro İstiyor

TFF 2. Lig ekiplerinden Altınordu, 2004 doğumlu kalecisi Serhat Öztaşdelen’i transfer etmek isteyen Batman Petrolspor ile bonservis pazarlığına devam ediyor. Altınordu, genç kaleci için 350 bin Euro talep ederken, Batman Petrolspor fiyatı düşürmek için müzakere yürütüyor.

TBMM’de kabul edildi: Aile hekimliğinde yeni dönem

TBMM’de kabul edildi: Aile hekimliğinde yeni dönem

2 kez firar etti, yeraltında yakalandı: ABD’ye iade edilen uyuşturucu baronu “Fito” kimdir?

Ekvador’un en çok aranan adamı olan “Fito” lakaplı çete lideri, ABD’ye iade edildi. Daha önce iki kez hapishaneden firar ederek yakalanan ve siyasi bir suikastın emrini verdiği ileri sürülen Fito, şimdi ABD’de yargılanmayı bekliyor.

Kumlucalı Öğrenciler Başarılarıyla Altın Kazandı

LGS’de ilk yüzde birde yer alan Kumlucalı öğrenciler ödüllendirildi, başarıları kutlandı.