Nintendo Switch 2 dört gün içinde piyasaları altüst etti

Nintendo Switch 2 Hızla Piyasayı Salladı

Japon teknoloji devi Nintendo, yeni nesil oyun konsolu Switch 2’nin piyasaya sürülmesiyle sektöre büyük bir ivme kazandırdı. Sadece dört gün içinde 3,5 milyon adet satış yaparak tarihindeki en hızlı çıkışı gerçekleştiren şirket, cihazın birim fiyatını 450 dolar olarak belirledi.

LSEG verilerine göre, bu başarılı başlangıç sayesinde Nintendo’nun bu mali yılda elde edeceği gelirin 2,1 trilyon yen yani yaklaşık 14,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu rakam, mart ayında açıklanan 1,9 trilyon yenlik öngörüyü aşmış durumda.

Switch 2, taşınabilir ve ev konsolu olarak kullanılabilen özelliklere sahip. Ancak talebin yüksek olması nedeniyle tedarik sıkıntıları yaşanıyor ve bazı pazarlarda ürün temin edilemiyor. Nintendo, üretim hızını artırmak için tedarikçilerine çağrıda bulunmuş durumda. Cihazda kullanılan çiplerin bir kısmı Nvidia tarafından sağlanan yapay zekâ çözümleri ile destekleniyor.

Switch 2’nin çıkışı, rakip firmaları harekete geçirdi. Steam Deck, Rog Ally ve Legion Go gibi taşınabilir cihazlar piyasadaki rekabeti artırırken, Sony’nin de yeni bir PlayStation modeli üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Ancak Nintendo’nun en büyük avantajı, Mario, Zelda ve Pokémon gibi kendi özgün oyun serileriyle kurduğu bağlılık ve sadakat kuşakları arasında hala güçlü bir etkiye sahip.

Related Posts

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

3D yazıcı ile üretildi, milyonlarca insanın hayatını değiştirebilir

Bilim insanları milyonlarca insanın hayatını etkileyebilecek bir buluşa imza attı. 3D yazıcılar ile ürettikleri pankreas hücre kümleri diyabet tedavisinde çığır açabilir.

Bu websitesi dolandırıcıları tespit ediyor!

Akıllı telefonla birlikte internetin daha da erişilebilir olması, internet siteleri üzerinden alışveriş için yaygın hale gelmesi gibi etkenler dolandırıcıların da interneti kullanarak kişisel verilere ulaşmasına ve banka hesaplarına müdahale etmesine …

Japon uzay aracı Ay’a neden çakıldı?

Japon uzay şirketi ispace, bu ay başında Ay’a iniş yapmaya çalışırken yüzeye çakılan Resilience adlı iniş aracının neden başarısız olduğunu açıkladı. Şirketin 24 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre, aracın lazerli mesafe ölçüm sistemi (LRF) arızalandı. Bu da aracın doğru yükseklik verisi alamamasına ve frenleme sürecinin bozulmasına yol açtı.

7’li Ragbi Milli Takımları Kişinev’de sahne alacak

Moldova’daki 2025 Avrupa Trophy Serisi’nin 2. ayağında Türkiye 7’li Ragbi Kadın ve Erkek Milli Takımları mücadele edecek.

Çin, iletişim uydusunu fırlattı

Çin, yeni iletişim uydusu “ChinaSat-9C”yi uzaya gönderdi.