Uzmanı uyardı, bayramda yenmesi gereken et miktarını açıkladı

Sağlıklı Beslenme İpuçları: Kurban Bayramı’nda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme konusunda önemli bilgiler veren Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, et ve tatlı tüketiminin bazı riskleri beraberinde getirebileceğine dikkat çekti. Bayramın paylaşmanın, bereketin ve sofraların kalabalıklaştığı özel bir zaman olduğunu belirten Uka, özellikle sindirim sistemi sorunları ve kronik rahatsızlıkları olan bireylerin bu dönemde dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Et Tüketiminde Dozaj Önemli!

Kırmızı etin bayram sofralarının vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Diyetisyen Uka, etin kaliteli bir protein kaynağı olmasına rağmen doğru porsiyon kontrolü ve pişirme yönteminin seçilmesi gerektiğini belirtti. Fazla sakatat tüketiminin ürik asit yüksekliğine yol açabileceğini ve gut ile böbrek hastalıklarına zemin hazırlayabileceğini söyleyen Uka, kadınlar için günlük 100-120 gram, erkekler için ise 150-180 gram et tüketimini aşmamalarının önemli olduğunu dile getirdi. Etin yanında bol yeşillik, zeytinyağlı sebzeler veya tam tahıllarla dengeli bir beslenme sağlanabileceğini belirten Diyetisyen Uka, sindirimi destekleyen önerilerde bulundu.

Related Posts

Avrupa ülkesi sıcaklar ile boğuşuyor: Turuncu alarm verildi

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi.

Diyarbakır’da otomobilde 2 kalaşnikof ele geçirildi

Diyarbakır’da bir otomobilde 2 ruhsatsız kalaşnikof tüfeği ve 300 fişek ele geçirildi, gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı.

‘Ormanlarımız yanıyor asker kışlada bekliyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “TSK’nın sahip olduğu kapasite daha etkili kullanılmalı. Yaşananlar kaza değil, önlenebilir bir kurumsal ihmaldir. THK’ya ait uçaklar modernize edilerek yeniden devreye alınmalı” dedi.

Boşnakların İslam’ı kabul etmesinin sembolü 515’inci Ayvaz Dede Şenlikleri sona erdi

Boşnakların İslam’ı kabul etmesinin en önemli sembollerinden biri olarak bilinen Akhisarlı Ayvaz Dede anısına Bosna Hersek’te 515’incisi düzenlenen şenlikler sona erdi. Şenlikler kapsamında Prusac’taki merkezi etkinlikte 300’den fazla atlı, Karaula köyünden başladıkları bir günlük yolculuğun ardından alana geldi. Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin konserini binlerce kişi izledi. Mehteran Birliği, Boşnakların en sevdiği ezgilerden “Sehidski Rastanak (Şehidin Vedası)” eserini de seslendirdi. Etkinliğe Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, Bosna Hersek İslam Birliği temsilcileri ile Türkiye’nin de bulunduğu çeşitli ülkelerden çok sayıda kişi katıldı. Kavazovic, yaptığı konuşmada, Ayvaz Dede Şenliklerinin kendileri açısından köklü bir gelenek olduğunu söyledi. Müslümanlara yönelik dünya genelinde soykırımlar yapıldığına dikkati çeken Kavazovic, “Srebrenitsa’dan çıkardığımız dersleri her zaman hatırlamalıyız. Srebreni

Birleşik Kamu-İş’ten Sivas’ta eylem: “Sadaka değil, insanca yaşam istiyoruz”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarına dikkat çekmek ve yaklaşan 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi taleplerini dile getirmek amacıyla başlattığı bölgesel eylemler kapsamında ikinci durağını Sivas yaptı.

CHP Sözcüsü Yücel’den sert Kurultay çıkışı

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 38. Olağan Kurultay’a yönelik iddialara sert bir açıklamayla yanıt verdi.