n11’i kim satın aldı? Büyük gizem çözülemiyor!

Abu Dabi Merkezli DMSF, n11’in Yeni Sahibi Oldu

Türkiye’nin son yerli sahipli çevrimiçi alışveriş platformu n11’in artık yeni sahibi Abu Dabi merkezli DMSF oldu. Geçtiğimiz hafta satış haberinin duyurulmasının ardından Rekabet Kurumu’nun onayı bekleniyor. 2023 yılında Getir’in satın aldığı n11 kısa bir süre sonra Borancılı Teknoloji’ye devredilmişti. Ancak platform, şimdi yeniden el değiştirerek DMSF’e geçti.

DMSF Hakkında bilinenler ve Patronu Kim?

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in araştırmasına göre Abu Dabi merkezli gizemli şirket DMSF üzerine detaylı bir yazı hazırlandı. Ülker, ülkemizin dijital platform devleri olan Trendyol ve Hepsiburada gibi sitelerin yabancı sermaye tarafından satın alındığına işaret ederek, “Şimdi ise n11’in Körfez sermayesi tarafından alındığı duyuruldu. Ancak Birleşik Arap Emirlikleri merkezli DMSF’nin kimliği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.” ifadelerini kullandı.

“Hatta Resmi başvurularda bile Abu Dabi merkezli DMSF adıyla yer alıyor.” diyen Ülker’e göre, şirket hakkında neredeyse hiçbir detay bulunmamakta. Ülker’in araştırmasına göre, şirketin internet sitesinde sadece CEO olarak bahsedilen ‘Simon Schmid’ ismi yer almaktadır. Ülker, Schmid & Partners Management Services Ltd adlı bir şirkete ulaşarak, Simon Schmid’in İsviçreli finans devi Credit Suisse’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dabi ve Dubai’de kurulumunu yapan kişi olan finans uzmanının oğlu olduğunu öğrendi. Şirketin faaliyet alanları arasında Yatırım Danışmanlığı, Varlık Yönetimi, Aracılık ve Ortak Girişim organizasyonu bulunmaktadır.

Schmid Ailesi ve DMSF

n11’i satın alan DMSF’nin CEO’su olarak belirtilen Simon Schmid’in Schmid & Partners Management Services şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Varlık Yöneticisi olduğunu paylaşan Ülker’e göre, Schmid ailesi şirketin yönetiminde de yer almaktadır. Bununla birlikte, DMSF’nin tam olarak kimlere ait olduğu belirsizliğini korumaktadır. Şirketin faaliyet alanlarının belli olmasına rağmen, yaptığı yatırımlar hakkında şu an için herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ülker’e göre, DMSF ve Schmid & Partners Management Services gibi şirketlerin, fon toplama ve girişim kurma amaçlarıyla kurulduğu öne sürülmektedir, dolayısıyla n11’in arkasında kimin olduğu belirsizliğini korumaktadır.

Related Posts

Ne uçan kurtuluyor ne kaçan! Vergi müfettişleri balonların peşine düştü

Ekonomi yönetimi vergi denetimlerini genişletiyor. Son olarak, Nevşehir Defterdarlığı, Kapadokya’daki sıcak hava balonu işletmelerine vergi denetimi başlattı. 2024’te 750 bin turistin balon turuna katıldığı bölgede, işletmelerin yıl boyunca elde …

Alman otomobil üreticilerinin karı Çin etkisiyle düşüyor

Alman otomotiv endüstrisinde üretim maliyetlerinde artış, ABD gümrük vergisi ve Asya’dan gelen rekabetle gelecek endişesi artarken, yılın ilk çeyreğinde üç büyük Alman otomobil üreticisinin karı Çin etkisiyle geriledi.

Fed yetkilisinden kritik tarife uyarısı

Fed Guvernörü Michael Barr, tarifelerin yüksek enflasyon ve işsizlik yaratabileceği uyarısında bulundu.

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.