CHP’li Balcı: Muğla halkı cezalandırılıyor

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı Ege Bölge Temsilciliğini Ziyaret Etti

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge temsilciliğini ziyaret etti. Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Mehmet Şakir Örs ile bir araya gelen Balcı, Osman Gürün döneminde alınan Dünya Bankası kredisinin hala onaylanmadığını belirtti. Balcı, bu kaynağın tamamen altyapı projelerine ayrılacağını ve devletin herhangi bir katkısının olmadığını vurgulayarak, “4 yıldır bu imza atılmıyor ve Muğla halkı cezalandırılıyor” şeklinde konuştu.

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, Muğla’da son dönemde yaşanan hukuksuz uygulamalara da tepki gösterdi. Balcı, “Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anan kanser hastası bir emekli yurttaşın sabah 06.30’da evinden gözaltına alındığını ve eylemlere katılan 3 öğrencinin yurttan atılma korkusuyla belgeleri imzalayıp ayrılmak zorunda kaldığını” belirterek, bu süreçte onlara destek olduklarını ve yeni yurtlar ayarladıklarını ifade etti.

‘Kıyılar Ranta Teslim Edilemez’

Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte kıyı işgallerine de değinen Balcı, “Anayasa ve yasalara göre kıyılar halkındır, hiçbir özel ya da tüzel kişi tarafından işgal edilemez. Ancak Muğla’nın gözde plajları MUÇEV üzerinden belirli şirketlere tahsis edilerek halkın erişimi kısıtlanıyor. Bu konudaki hukuki mücadelemiz sürecek” şeklinde konuştu.

31 Mart seçimlerinde CHP’nin Muğla’da büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayan Balcı, “2019’da 136 bin olan oyumuzu 155 bine çıkardık. Ahmet Aras’ın enerjisi ve halkla kurduğu güçlü bağ, bu başarının temelidir” dedi.

Related Posts

Avrupa ülkesi sıcaklar ile boğuşuyor: Turuncu alarm verildi

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi.

Diyarbakır’da otomobilde 2 kalaşnikof ele geçirildi

Diyarbakır’da bir otomobilde 2 ruhsatsız kalaşnikof tüfeği ve 300 fişek ele geçirildi, gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı.

‘Ormanlarımız yanıyor asker kışlada bekliyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “TSK’nın sahip olduğu kapasite daha etkili kullanılmalı. Yaşananlar kaza değil, önlenebilir bir kurumsal ihmaldir. THK’ya ait uçaklar modernize edilerek yeniden devreye alınmalı” dedi.

Boşnakların İslam’ı kabul etmesinin sembolü 515’inci Ayvaz Dede Şenlikleri sona erdi

Boşnakların İslam’ı kabul etmesinin en önemli sembollerinden biri olarak bilinen Akhisarlı Ayvaz Dede anısına Bosna Hersek’te 515’incisi düzenlenen şenlikler sona erdi. Şenlikler kapsamında Prusac’taki merkezi etkinlikte 300’den fazla atlı, Karaula köyünden başladıkları bir günlük yolculuğun ardından alana geldi. Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin konserini binlerce kişi izledi. Mehteran Birliği, Boşnakların en sevdiği ezgilerden “Sehidski Rastanak (Şehidin Vedası)” eserini de seslendirdi. Etkinliğe Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, Bosna Hersek İslam Birliği temsilcileri ile Türkiye’nin de bulunduğu çeşitli ülkelerden çok sayıda kişi katıldı. Kavazovic, yaptığı konuşmada, Ayvaz Dede Şenliklerinin kendileri açısından köklü bir gelenek olduğunu söyledi. Müslümanlara yönelik dünya genelinde soykırımlar yapıldığına dikkati çeken Kavazovic, “Srebrenitsa’dan çıkardığımız dersleri her zaman hatırlamalıyız. Srebreni

Birleşik Kamu-İş’ten Sivas’ta eylem: “Sadaka değil, insanca yaşam istiyoruz”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarına dikkat çekmek ve yaklaşan 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi taleplerini dile getirmek amacıyla başlattığı bölgesel eylemler kapsamında ikinci durağını Sivas yaptı.

CHP Sözcüsü Yücel’den sert Kurultay çıkışı

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 38. Olağan Kurultay’a yönelik iddialara sert bir açıklamayla yanıt verdi.