Vatikan’da papa seçimi başlıyor: Sonuç beyaz dumanla duyurulacak

Vatikan’da Yeni Papa Seçimi İçin Zorlu Toplantı Başladı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis’in 21 Nisan’da vefatının ardından dünyanın dört bir yanından gelen 133 kardinal, yeni papanın belirlenmesi için toplandı. Aziz Petrus Bazilikası’nda gerçekleştirilen toplantıda, Kardinal Giovanni Battista Re kardinalere “zor ve karmaşık” bir dönemde Kilise’ye rehberlik edecek liderin seçilmesi çağrısında bulundu.

Konklav öncesinde kardinaller, dış dünyayla iletişimi engellemek amacıyla Vatikan topraklarında mobil sinyalleri devre dışı bıraktı. Seçici 133 kardinal, Sistina Şapeli’nde İncil üzerine yemin ederek hiçbir bilgiyi paylaşmayacak ve ilk oturum için ilahiler eşliğinde kapalı oturuma girecekler.

  • Bugün 1 oylama yapılacak

Sistina Şapeli’nde kapanacak kardinaller, tarihi bir ritüel çerçevesinde Papa’yı seçecekler. Kardinaller, gizli oturumda gün içinde sadece bir oylama gerçekleştirecekler ve en fazla 4 defa oy kullanabilecekler.

  • İlkler yaşanıyor

Konklavda 71 farklı ülkeden 133 kardinal bulunuyor. Bu seçimde 15 ülke, tarihlerinde ilk defa seçici kardinallerle temsil ediliyor. Seçim sürecinin birkaç gün sürebileceği öngörülüyor.

Gözler papanın seçildiğini ilan edecek beyaz dumanda

Oy pusulalarının yakılması ve bacadan çıkan siyah duman, sonuçsuz oy anlamına gelecek. Beyaz duman ve çan sesleri ise yeni liderin seçildiğini gösterecek. Kardinaller, uzlaşı sağlayamazlarsa misafirhane de kalarak yeni lider için karar vermek üzere görüşecekler. Dışarıda binlerce Katolik, yeni papanın seçildiğini müjdeleyen beyaz dumanı bekleyecek.

Related Posts

Trump, Ukrayna ile nadir elementler anlaşmasını resmen imzaladıklarını açıkladı

Trump, Ukrayna ile nadir elementler anlaşmasını resmen imzaladıklarını açıkladı

Rektörlüğünü eski AKP’li vekilin yaptığı üniversitede skandal liste

Konya’da rektörlüğünü eski AKP Milletvekili Cem Zorlu’nun yaptığı Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde sözlü mülakat skandalı ortaya çıktı. Üniversitesi tarafından yapılan görevde yükselme sınavının yazılı aşamasında yüksek puan alan birçok adaya sözlü mülakatta düşük puan verilerek elenmeleri sağlandı. Buna karşın yazılı sınavda düşük puan alan adaylara ise mülakatta yüksek puanlar verilerek görevde yükseltildikleri saptandı.

Avrupa Parlamentosu: Türkiye’nin AB süreci dondurulmuş halde kalmalı

Avrupa Parlamentosu: Türkiye’nin AB süreci dondurulmuş halde kalmalı

Annesini ütüyle öldüren babasından şikayetçi oldu

Tekirdağ’da 14 yaşındaki bir çocuk, annesini başına ütüyle vurarak öldüren babasından şikayetçi oldu.

AKP’li belediyelerin ihaleleri Atatürk düşmanı Akit’e gitti

AKP’li Elazığ Belediyesi, Gaziantep’in AKP’li Şahinbey Belediyesi ve Bursa’nın AKP’li Yıldırımlar Belediyesi, yandaş Akit TV’ye doğrudan teminle ihale verdikleri ortaya çıktı.

Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 4 gözaltı: Binlercesi ele geçirildi

Samsun’un merkez Atakum ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli gözaltına alındı. Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda arama yapan ekipler, 3 bin 142 sentetik ecza hapı, 50 gram sentetik uyuşturucu, 25 uyuşturucu hap, 18 gram esrar, hassas terazi, 3 uyuşturucu kullanma aparatı, 2 ruhsatsız tüfek ile 25 tabanca fişeği ele geçirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir