Arjantin’de 7.4 büyüklüğünde deprem: Sadece mobilyalar sallandı

Arjantin’de Meydana Gelen 7.4 Büyüklüğündeki Deprem Hakkında Güncel Bilgiler

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Arjantin’in güneyinde şiddetli bir depremin meydana geldiğini duyurdu.

Arjantin’in Tierra del Fuego eyaletinin başkenti Ushuaia’da gerçekleşen deprem, yerel saatle 09.58’de hissedildi. Yerel yetkililer, Puerto Almanza kentindeki halkı artçı deprem riskine karşı uyardı.

Depremin ardından, Şili kıyılarında olası “tehlikeli” tsunami dalgaları riskine karşı uyarılar yapıldı. ABD Tsunami Uyarı Merkezleri, Drake Geçidi’nde meydana gelen depremin merkezinden 300 kilometre uzaklıkta dalgaların oluşabileceğini belirtti.

AFAD da sosyal medya aracılığıyla depremi duyurdu ve ilk belirlemelere göre Güney Amerika açıklarında Drake Boğazı’nda 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini bildirdi.

Yapısal Hasar Yok

Arjantin’deki depremin ardından 6.6 ve 6.4 büyüklüğünde iki artçı deprem daha meydana geldi. Şu ana kadar can kaybı, yaralanma ya da ciddi yapısal hasar bildirilmedi.

Bölgenin sivil koruma ajansı, yaklaşık 2 bin kişinin Arjantin kıyı bölgelerinden tahliye edildiğini bildirdi. Halk, olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaya devam ediyor.

Tsunami Uyarısı Devam Ediyor

Şili Ulusal Felaket Önleme Dairesi, Magallanes bölgesindeki tahliye emrini iptal etti ancak kıyı bölgeleri için tsunami uyarısı devam ediyor. Şilili yetkililer, güney Macellan Boğazı’nın tüm kıyı bölgesi için tahliye uyarısı yayınladı.

Senapred, “Tsunami tehdidi nedeniyle, Antarktika Bölgesi ve Magallanes Bölgesi’nin sahil alanının tahliye edilmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Arjantin Devlet Başkanı Gabriel Boric, uyarı seviyesinin düşürüldüğünü ancak halkın yetkililerin tavsiyelerine harfiyen uyması gerektiğini vurguladı.

Sadece Mobilyalar Sallandı

Arjantin’deki depremde sadece bazı yapıların sarsıldığı ve mobilyaların yer değiştirdiği bildirildi. Ancak, yetkililer ve bölge sakinleri, olası yeni sarsıntılara karşı tetikte olmayı sürdürüyor.

Ushuaia’daki belediye yetkilileri, bölgenin jeolojik yapılarından dolayı tsunami riskinin düşük olduğunu belirterek halkı dikkatli olmaya çağırdı.

Yerel yetkililer, herhangi bir büyük sarsıntı hissedildiğinde ev ve iş yerlerinin tahliye edilmesi gerektiğini ve resmi bilgilere başvurmanın önemine vurgu yaptı.

Beagle Kanalı’nda seyrüseferin tedbir amaçlı yasaklandığı da açıklandı.

Harita: AFAD

Related Posts

Köpeği arabaya bağlayıp metrelerce sürükledi: Savunması “Pes” dedirtti

Belçika’nın Liege kentine bağlı Dalhem kasabasında geçtiğimiz cuma akşamı yaşanan olay, hayvanseverleri ve kamuoyunu derinden sarstı. HLN, Sudinfo ve RTL Info’nun haberine göre, bir sürücü köpeğini aracının arkasına bağlayarak kilometrelerce …

Bakan Tekin’den Özel’in ‘sokak’ tehdidine tepki: Bu açıkça millete meydan okumaktır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin yönetimindeki belediyelerdeki yolsuzluklara ilişkin başlatılan operasyonlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sorumlu tutup ‘Mısır’ örneğiyle ‘sokak’ tehdidinde bulunmuştu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Özel’in açıklamalarının ‘artık demokrasiyi özümsemiş bir muhalefet çıkışını değil, doğrudan hukuk dışı ve antidemokratik bir kalkışma imasını temsil ettiğini’ söyledi. “Cumhurbaşkanımıza parmak sallayanlar, ‘sokakla indiririz’ diyerek tehdit edenler, açıkça millete meydan okumaktadır.” diyen Bakan Tekin, “Bu, hukukun temel sütunlarına dinamit döşeme niyetidir.” dedi.

Yemen açıklarında bir gemiye saldırı düzenlendi

İngiltere Deniz Ticaret Örgütü (UKMTO), Yemen açıklarında bir gemiye saldırı düzenlendiğini bildirdi. UKMTO’nun açıklamasında, saldırıya uğrayan gemiye ateş açıldığı ve patlayıcı atıldığı kaydedildi.

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Ne yaparsanız yapın CHP iktidar, İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak

CHP Rize İl Başkanı Deniz: Ne yaparsanız yapın CHP iktidar, İmamoğlu Cumhurbaşkanı olacak

Avustralyalı oyuncu Julian McMahon kansere yenik düştü

2000’li yıllarda yayınlanan kült dizi Nip/Tuck’ta başrol oynayan ve “Fantastik Dörtlü” filmlerinde Dr. Doom karakterini canlandıran Avustralyalı oyuncu Julian McMahon hayatını kaybetti.

İran’dan İstanbul’a ilk seferler başladı

İsrail saldırılarında zarar gören Tebriz Havaalanı’nda pist onarımı tamamlandı. 23 gün sonra yapılan ilk uçuş İstanbul’a gerçekleşti. Sefer İran Ata Havayolları tarafından düzenlendi.