OpenAI, Google Chrome’u satın mı alıyor?

Google, ABD Adalet Bakanlığı ile Karşı Karşıya!

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google’a Tehdidi Devam Ediyor

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın pazarın tekelini oluşturduğu iddiasıyla şirkete sert bir baskı uygulamaya devam ediyor. Google, bu baskılar sonucunda belirli dijital hizmetlerini elden çıkarmak zorunda kalabilir. Geçen yıl alınan bir mahkeme kararı, Google’ın arama motoru sektöründe tekeli elinde bulundurduğu yönünde bir hüküm vermişti ve bu durum, şirketin gelecekteki dijital hizmetler serisini belirsiz bir konuma soktu.

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz ay Google’ı popüler Chrome tarayıcısını satmaya zorlama çabalarını sürdürdü. Eğer Google bu adımı atarsa, tarayıcıyı satın almak için kuyrukta bekleyen birçok müşteri olduğu biliniyor. Bunlardan biri de yapay zeka devi OpenAI şirketi. Ancak Trump yönetimi, Chrome’un genel kullanıma açılmasına karşı çıkıyor.

Medyada çıkan haberlere göre, ABD hükümeti OpenAI’nın Chrome’u satın alıp almayacağını sorguladı. OpenAI yetkililerine göre, şirket “Evet, ilgileniyoruz ve diğer birçok tarafın da ilgileneceği bir konu” şeklinde yanıt verdi.

ChatGPT ile Chrome: Derin Bir Entegrasyon Mümkün Mü?

Şu anda, kullanıcılar ChatGPT yapay zeka asistanını Chrome tarayıcısında bir eklenti ile kullanabiliyor. Fakat OpenAI yöneticileri, tarayıcının kendilerine geçmesi halinde daha derin entegrasyonların mümkün olabileceğini belirtiyor. Bu birleşme, kullanıcı deneyimini radikal bir biçimde değiştirebilir.

Google’ın kontrolünü kaybedebileceği tek dijital varlık Chrome değil. Bu ayın başlarında bir yargıç, şirketin çevrimiçi reklam teknolojisinde haksız rekabet yaptığına hükmetti. Bu durum, Google’ın reklam teknolojisi alanında bazı uygulamalarını elden çıkarmaya zorlanabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

ABD’deki siyasi atmosferin bu süreçte oynadığı etkili bir rol var. Eğer seçimleri Demokratlar kazansaydı, belki şu anda Google’ın değil, Elon Musk’ın şirketlerinin satışı konuşuluyor olabilirdi. Sonuç olarak, siyasetin etkisi teknoloji dünyasında da oldukça önemli bir rol oynuyor.

Related Posts

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

3D yazıcı ile üretildi, milyonlarca insanın hayatını değiştirebilir

Bilim insanları milyonlarca insanın hayatını etkileyebilecek bir buluşa imza attı. 3D yazıcılar ile ürettikleri pankreas hücre kümleri diyabet tedavisinde çığır açabilir.

Bu websitesi dolandırıcıları tespit ediyor!

Akıllı telefonla birlikte internetin daha da erişilebilir olması, internet siteleri üzerinden alışveriş için yaygın hale gelmesi gibi etkenler dolandırıcıların da interneti kullanarak kişisel verilere ulaşmasına ve banka hesaplarına müdahale etmesine …

Japon uzay aracı Ay’a neden çakıldı?

Japon uzay şirketi ispace, bu ay başında Ay’a iniş yapmaya çalışırken yüzeye çakılan Resilience adlı iniş aracının neden başarısız olduğunu açıkladı. Şirketin 24 Haziran’da yaptığı açıklamaya göre, aracın lazerli mesafe ölçüm sistemi (LRF) arızalandı. Bu da aracın doğru yükseklik verisi alamamasına ve frenleme sürecinin bozulmasına yol açtı.

7’li Ragbi Milli Takımları Kişinev’de sahne alacak

Moldova’daki 2025 Avrupa Trophy Serisi’nin 2. ayağında Türkiye 7’li Ragbi Kadın ve Erkek Milli Takımları mücadele edecek.

Çin, iletişim uydusunu fırlattı

Çin, yeni iletişim uydusu “ChinaSat-9C”yi uzaya gönderdi.