Bilecik’te fabrikaya icra geldi: İşçiler haklarını arıyor

İstikamet Döküm geçen yıl konkordato ilan etmişti. Ancak mahkeme son aldığı karar ile konkordato sürecini kaldırınca 28 Mart Pazartesi günü icra yetkilileri fabrikaya gelerek şirkete ait hammadde ve üretim malzemelerine el koymaya başladı.

Haciz işlemleri kapsamında fabrika içerisindeki malzemeler tahliye edilirken üretim de tamamen durdu. Üretim durunca işçiler fabrika önünde toplanarak gelişmeleri yakından takip etmeye başladı.

Yaşanan bu süreç üzerine sendika temsilcileri ve fabrika yetkilileri bir araya gelerek görüşmeler gerçekleştirdi.

Özçelik İş Sendikası Ankara Bölge Başkanı Cemalettin Köse, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“KAPATILMASINA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

“Bizim kimseyle bir derdimiz yok. İşverenimizle, işçimizle, sendikamızla çok güzel bir aile ortamında çalışma yapıyorduk. 400 kişinin istihdam edildiği bu fabrikanın kapatılmasına asla göz yummayacağız.

Fabrikamızın, işçimizin yanındayız. İşçimiz fabrikasına sahip çıkmak için hiçbir yasa dışı eyleme başvurmadan burada işvereniyle sendikasıyla işçisiyle birlik ve beraberlik içerisinde ekmeğimize sahip çıkmanın derdindeyiz.

Ama gelinen noktada gerçekten ülkemiz adına hoş olmayan göstergeler var. Birilerinin alacağı var diye 400 kişini ekmeğinden edilmesi kime ne fayda verecektir? Birileri elbette alacaklarını alacaktır ama fabrikayı da çalışamaz hale getirmeleri anlaşılır gibi değildir.

“FABRİKAMIZI GERİ İSTİYORUZ”

Yetkililere sesleniyoruz, hükümete sesleniyoruz. Biz fabrikamızı geri istiyoruz. Ekmeğimizi geri istiyoruz. Bir an önce bu fabrikanın yeniden ayağa kaldırılması için işverenimize ve işçimize gereken desteğin verilmesini arzu ediyoruz.

Bizim esas amacımız bu fabrikanın yeniden ayağa kaldırılması. Hiç kimse kendi başına hareket etmesin. Biz sendika olarak hukukçularımızla hem işverenimiz hem biz hukuki olarak sizleri maddi bir kayba uğramamanız için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

İyi senaryo da kötü senaryoda konuşuldu. İyi senaryomuz bu fabrikanın ayağa kaldırılması. 10-15 gün içerisinde burasının tekrar üretime geçmesi ile ilgili çalışmalar devam edecek. Kötü senaryo olursa da bununla ilgili gerekenler hepsi yapılacak ve sizin maddi bir kayba uğramanız engellenecek.”

Related Posts

TRT spikerinin olaylı gecesi: Hakaretler savurup bozkurt işareti yaptı

“Esaretten Cesarete” Film Yarışmasında ödül alan yönetmen Ecre Begüm Bayrak, ödül konuşmasında tutuklu öğrencileri ve Grup Yorum’u andı. Gecede sunuculuk yapan TRT spikeri Oya Eren, Bayrak’ın konuşmasını önce “Siyasi mesaj vermeyelim” sözleriyle böldü, ardından da Bayrak’a hakaretler savurdu ve bozkurt işareti yaptı.

Hamas: ABD’nin ateşkes teklifi kapsamında 10 rehineyi serbest bırakmaya hazırız

Hamas: ABD’nin ateşkes teklifi kapsamında 10 rehineyi serbest bırakmaya hazırız

Antalya’da gece yarısı korkutan deprem

AFAD, Antalya’da 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Almanya’da evin terasına uçak düştü

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde Mönchengladbach kenti yakınlarında küçük bir spor uçağı bir konutun terasına düştü. Kazada biri pilot olmak üzere iki kişi hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerinde yangın çıktı. Polis …

Türkiye ve Birleşik Krallık arasında kapsamlı savunma ve güvenlik istişareleri gerçekleştirildi

Mili Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye ve Birleşik Krallık arasında kapsamlı savunma ve güvenlik istişarelerinin gerçekleştirildiğini duyurdu.

Sebebini açıkladı: Elon Musk’ın yüzüne ne oldu?

Sebebini açıkladı: Elon Musk’ın yüzüne ne oldu?