Antalya Çiçek Desenleri Günleri’nde gençler yarışacak

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Antalya Çiçek Desenleri Günleri kapsamında yarışacak liseler açıklandı.

Antalya Çiçek Desenleri Günleri, bu yıl 8-10 Mayıs 2025 tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Etkinlikte, öğrenciler Muratpaşa Belediyesi’nin tesislerinde üretilen çeşitli tür ve renkte kesme çiçekleri kullanarak en güzel çiçek desenini oluşturmak için yarışacak. 15 okuldan 10’ar kişilik gruplar halinde katılım sağlanacak yarışmada, her ekibe bir resim öğretmeni rehberlik edecek.

Yarışma öncesinde, çeyrek asırdan fazladır çiçek festivali düzenleyen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Sicilya’nın Noto kentinden gelen bir heyet, öğrencilere uygulamalı teknik eğitim verecek. Eğitim sürecinin ardından yarışmacılar, Fener Park’ta başvuru sırasında gönderdikleri çiçek deseni eskizlerini gerçeğe dönüştürmek için kıyasıya mücadele edecek.

Jüri tarafından değerlendirilecek çiçek desenleri arasından en başarılı olanlar ödüllendirilecek. Tüm katılımcı takımlara ise katılım sertifikası verilecek. (ANKA)


Yine mi! ‘Uzak Şehir’de levirattan doğan aşk hikâyesi…


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | İhraç edilen Ebru Eroğlu ile ilgili YDK kararına T24 ulaştı

TIKLAYIN | Annesi silahlı saldırıda öldürülen 9 aylık bebek yolda emeklerken bulundu

TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: Bahçeli’nin yanındaki bu iki sivili geçen cuma nerede gördük?

TIKLAYIN | Bakanlık duyurdu: İkinci el otomobil satışında yeni dönem; o uygulama başladı

TIKLAYIN | İSKİ’den soğuk hava uyarısı: Sayaçlarınız, su borularınız izole edilmeli

TIKLAYIN | Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret”ten tutuklanmıştı; Nermin K. tahliye edildi

TIKLAYIN | Forbes Dergisi, Türkiye’de görülmesi gereken 10 müzeyi listeledi

 

Related Posts

Japonya’nın güneybatısında 11 günde 911 deprem meydana geldi

Japonya’nın güneybatısında Tokara takımadalarında 11 günde farklı büyüklükte 911 deprem meydana geldi. Deniz Tabanı Topografyası Uzmanı Doç. Dr. Yokose Hisayoşhi, “Sarsıntılar 2-3 hafta devam edebilir. İnsanlar büyük bir depreme hazırlıklı olmalı” dedi.

OGM’den ‘yangın’ uyarısı: 3 gün ciddi rüzgar var!

Türkiye bir haftadır orman yangınlarıyla mücadele ederken Orman Genel Müdürlüğü’nden de kritik bir uyarı geldi. Önümüzdeki üç gün ciddi rüzgar beklentisi olduğunu belirterek, “Dikkatli olmalıyız” dedi.

Cem Aydın’dan Saraçhane’de yaralanan genci hastanede ziyaret etti

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın,, İBB Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. gününde dün Saraçhane’de yapılan mitingde bıçakla yaralanan Fırat Baran Önder’i ziyaret etti.

Danimarka altı ay AB başkanı: Programda Türkiye ayrıntısı

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı altı aylığına Danimarka’ya geçti. “Değişen Bir Dünyada Güçlü Bir Avrupa” sloganını benimseyen Danimarka’nın öncelikleri savunma, göç, genişleme, rekabet ve yeşil dönüşüm.

Özgür Özel’den Saraçhane’nin ardından paylaşım: Darbecilere boyun eğmeyen, yolundan dönmeyenlere selam olsun!

Özgür Özel’den Saraçhane’nin ardından paylaşım: Darbecilere boyun eğmeyen, yolundan dönmeyenlere selam olsun!

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!