Almanya genelinde havai fişek satışı yasaklanabilir

Almanya’da Havai Fişek Satışının Yasaklanması Gündemde

Almanya genelinde havai fişek satışının tamamen yasaklanması talep edilen bir önerge kabul edildi. Ayrıca, eyaletlere yasak ve izin bölgeleri oluşturma konusunda daha fazla yetki verilmesi ve yasa dışı patlayıcı maddelerin kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

Önergenin sahibi, Friedrichshain/Kreuzberg ilçesinden bir parti üyesi, havai fişeklerin insanlar ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. “Şehirde dışarı çıkmak cesaret istiyor. Havai fişekler astım hastaları için tehlikeli hale getiriyor, sokaklar çöplere bürünüyor. Ayrıca, havai fişekler hayvanlar için gerçek bir kabustur. Yaban hayvanları paniğe kapılıyor, kirpiler uykusundan uyanıyor, kuşlar gökyüzünden düşüyor, evcil hayvanlar ise aşırı strese giriyor,” şeklinde konuştu.

“Tek Çözüm Genel Bir Yasak”

Yeşiller’in Federal Meclis Grup Başkanı Britta Haßelmann daha önce seçim programında mevcut ifadeleri desteklemişti. Bu ifadeler, ülke genelinde bir yasak yerine, şehirlerin ve belediyelerin kendi bölgelerinde yasaklar uygulayabilmesi için yasal bir çerçeve oluşturulmasını savunuyordu. Havai fişek yasağı için Ocak ayında başlatılan dilekçeler 1,5 milyon imza toplamış ve Federal İçişleri Bakanlığı’na sunulmuştu. Alman Çevre Yardımı Genel Müdürü Jürgen Resch, “Yılbaşı gecesi yapılan havai fişek gösterileri büyük zararlara neden oluyor. Her yıl birçok insan yasal havai fişeklerle dahi sakat kalıyor, ciddi şekilde yaralanıyor veya hayatını kaybediyor. Yılbaşı gecesi yaşanan kaotik duruma karşı tek çözüm genel bir yasak” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yılbaşı gecesinde Almanya genelinde havai fişekler nedeniyle beş kişi hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı. Ayrıca, Berlin’in Schöneberg semtinde yasa dışı patlayıcı bir apartmana büyük zarar vermişti.

Related Posts

Bu zihniyet öldürür: ‘Kocam sever de döver de’

Adana’da Mustafa K. (41), dini nikahla birlikte yaşadığı Hatice D.’yi (32), kahvaltı sofrasını geç kurduğu için darbetti. O anlar, cep telefonuyla görüntülenirken, kıraathanede otururken gözaltına alınan Mustafa K., Hatice D. şikayetçi olmayınca serbest bırakıldı.

Kayıp kıtanın gizemi | 1600’lerden beri aranıyordu, Dünya’da bir ilk oldu… Neden kayboldu nasıl bulundu?

Gezegenimizdeki kıtaları saymanız istendiğinde ne cevap veriyorsunuz? Asya, Avrupa, Afrika, Amerika ve Antarktika, Okyanusya’yı hepimiz coğrafya derslerinden hatırlıyoruz. Peki ya kayıp kıta Zelandiya’yı biliyor musunuz?

Çalık Holding önünde kanlı bir hikaye… WhatsApp’ta paylaştığı son video ortaya çıktı

7 milyon lira tazminatını almak için mücadele veren Erol Eğrek’in, Çalık Holding önünde darbedilip hayatını kaybetmesinin ardından WhatsApp’ta paylaştığı son videosu ortaya çıktı.

Trump, Çin ile yapılan ticaret müzakerelerini değerlendirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile İsviçre’de yapılan ticaret müzakerelerinde “pek çok konuda anlaşmaya varıldığını” belirterek, “Hem Çin’in hem de ABD’nin iyiliği için Çin’in Amerikan iş dünyasına açıldığını görmek istiyoruz. Büyük ilerleme kaydedildi” açıklamasında bulundu.

Komşusunun park ettiği aracın altında kalan bebek öldü!

Gaziantep’in Güneş Mahallesi’nde, komşusunun aracını park etmeye çalıştığı sırada otomobilin altında kalan 1 buçuk yaşındaki Suriye uyruklu Yezen Ali bebek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Ukrayna konulu toplantıya katıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupalı liderlerin bugün düzenlediği “Gönüllüler Koalisyonu” toplantısına katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir