Berlin’de Aşırı Sağa Karşı Işıklı Gösteri

Berlin’de Binlerce Kişi Aşırı Sağa Karşı “Işıklı Gösteri” Düzenledi

Almanya’nın başkenti Berlin’de ülkede ve Avrupa’da aşırı sağın yükselişine karşı binlerce kişi, kent merkezindeki Brandenburg Kapısı çevresinde “ışıklı gösteri” düzenledi.

Gösteride, Almanya ve Avrupa’da aşırı sağın yükselmesiyle birlikte ABD Başkanı Donald Trump ve son dönemde Avrupa’daki aşırı sağcı partilere destek veren ABD’li iş insanı Elon Musk da protesto edildi.

Aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisine tepki gösterilen eylemde, “AfD’ye kırmızı kart”, “Demokrasi”, “İnsanlık için kayıt olun”, “Sessiz kalan onaylar”, “Nefret, kışkırtma ve ırkçılığa karşı”, “AfD yasağı şimdi” ve “Duruşunuzu gösterin” yazan döviz ve pankartlar taşındı.

Gösteriye katılanlar arasında birçok kişi boynunda ışıklandırma zincirleri sararak veya ellerinde mum ve el fenerleriyle yer aldı.

Berlin polisi, gösteriye 35 bin kişinin katıldığını belirtirken, eylemi organize edenler ise bu sayının 100 bin olduğunu duyurdu.

Related Posts

Cem Aydın’dan Saraçhane’de yaralanan genci hastanede ziyaret etti

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın,, İBB Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. gününde dün Saraçhane’de yapılan mitingde bıçakla yaralanan Fırat Baran Önder’i ziyaret etti.

Danimarka altı ay AB başkanı: Programda Türkiye ayrıntısı

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı altı aylığına Danimarka’ya geçti. “Değişen Bir Dünyada Güçlü Bir Avrupa” sloganını benimseyen Danimarka’nın öncelikleri savunma, göç, genişleme, rekabet ve yeşil dönüşüm.

Özgür Özel’den Saraçhane’nin ardından paylaşım: Darbecilere boyun eğmeyen, yolundan dönmeyenlere selam olsun!

Özgür Özel’den Saraçhane’nin ardından paylaşım: Darbecilere boyun eğmeyen, yolundan dönmeyenlere selam olsun!

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Avrupa ülkesi sıcaklar ile boğuşuyor: Turuncu alarm verildi

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi.

Diyarbakır’da otomobilde 2 kalaşnikof ele geçirildi

Diyarbakır’da bir otomobilde 2 ruhsatsız kalaşnikof tüfeği ve 300 fişek ele geçirildi, gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı.