Suriyeliler ülkelerini ziyaret etmeye başladı: “Oradaki durumlara bakacağız, evimizi ayarlayıp ülkemize ailemizle döneceğiz”

Suriyeli Mülteciler Ülkelerine Dönüş Hazırlıklarına Başladı

İç savaş sebebiyle Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, 61 yıllık Baas yönetiminin devrilmesinin ardından ülkelerine geri dönme hazırlıklarına başladı. Gelişmeleri yerinde görmek amacıyla Suriye’ye giden Yahya Akra, evinin durumunu kontrol edip ailesiyle birlikte memleketlerine dönmeyi planladığını belirtti.

Dünya Evimiz Derneği’nden Sel’in açıklamasına göre, mültecilerin geri dönüşleri için en az 1 yıl beklemeleri gerekecek ve Suriye’deki karışıklık nedeniyle daha fazla kişinin geri dönüş yapabileceği belirtiliyor.

Kilis’teki Çobanbey Gümrük Kapısı’na gelen 25 yaşındaki Yahya Akra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıl önce Türkiye’ye sığındığını dile getirdi.

Ülkelerinin güncel durumunu görmek ve geri dönüş hazırlıkları yapmak isteyen Suriyeli mültecilere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanınan 3 seferlik çıkış giriş izni için teşekkür eden Akra, Türk devleti ve halkına minnettar olduklarını ifade etti.

Bir diğer mülteci olan 29 yaşındaki İbrahim Mavşeruz da 11 yıl önce Türkiye’ye sığınarak yaşamını sürdürdüğünü belirtti. Suriye’ye gidip evinin durumuna bakacak olan Mavşeruz, aile fertlerini alıp memleketine geri dönmeyi planladığını söyledi ve Türkiye’ye olan yardımlarından dolayı teşekkürlerini iletti.

İzinli çıkış giriş kararının kendileri için olumlu olduğunu vurgulayan 33 yaşındaki Zekeriya Mansur da, geri dönüş için hazırlıklara başladıklarını dile getirdi. (AA)


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa


Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Murat Yetkin: Suriye’deki üç dış güç; Türkiye, İsrail ve ABD, HTŞ’ye şartlı kredi açtı

TIKLAYIN | Mehmet M. Yılmaz yazdı: İbrahim Kalın, 65 bin dolarlık saati imha eder mi?

TIKLAYIN | Wanda Nara’dan sürpriz ayrılık kararı ve Icardi hamlesi

TIKLAYIN | Kanada medyası: Başbakan Justin Trudeau bugün istifa edecek

TIKLAYIN | 82. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu

TIKLAYIN | Spor yazarları, Fenerbahçe-Hatayspor maçını yorumladı: “Galatasaray’ı “yenilmez” yapan bir organizasyonla, başka türlü savaşamazlar”

Related Posts

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Trump’tan Elon Musk’a tehdit: Belki onu sınır dışı ederiz!

Avrupa ülkesi sıcaklar ile boğuşuyor: Turuncu alarm verildi

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi.

Diyarbakır’da otomobilde 2 kalaşnikof ele geçirildi

Diyarbakır’da bir otomobilde 2 ruhsatsız kalaşnikof tüfeği ve 300 fişek ele geçirildi, gözaltına alınan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı.

‘Ormanlarımız yanıyor asker kışlada bekliyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “TSK’nın sahip olduğu kapasite daha etkili kullanılmalı. Yaşananlar kaza değil, önlenebilir bir kurumsal ihmaldir. THK’ya ait uçaklar modernize edilerek yeniden devreye alınmalı” dedi.

Boşnakların İslam’ı kabul etmesinin sembolü 515’inci Ayvaz Dede Şenlikleri sona erdi

Boşnakların İslam’ı kabul etmesinin en önemli sembollerinden biri olarak bilinen Akhisarlı Ayvaz Dede anısına Bosna Hersek’te 515’incisi düzenlenen şenlikler sona erdi. Şenlikler kapsamında Prusac’taki merkezi etkinlikte 300’den fazla atlı, Karaula köyünden başladıkları bir günlük yolculuğun ardından alana geldi. Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin konserini binlerce kişi izledi. Mehteran Birliği, Boşnakların en sevdiği ezgilerden “Sehidski Rastanak (Şehidin Vedası)” eserini de seslendirdi. Etkinliğe Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Emin Akseki, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, Bosna Hersek İslam Birliği temsilcileri ile Türkiye’nin de bulunduğu çeşitli ülkelerden çok sayıda kişi katıldı. Kavazovic, yaptığı konuşmada, Ayvaz Dede Şenliklerinin kendileri açısından köklü bir gelenek olduğunu söyledi. Müslümanlara yönelik dünya genelinde soykırımlar yapıldığına dikkati çeken Kavazovic, “Srebrenitsa’dan çıkardığımız dersleri her zaman hatırlamalıyız. Srebreni

Birleşik Kamu-İş’ten Sivas’ta eylem: “Sadaka değil, insanca yaşam istiyoruz”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarına dikkat çekmek ve yaklaşan 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesi taleplerini dile getirmek amacıyla başlattığı bölgesel eylemler kapsamında ikinci durağını Sivas yaptı.