İsrail’i protesto etti hapse atıldı: Bir aydır tutuklu

Türkiye’de geçen ay düzenlenen IDEF 2025 Savunma Sanayii Fuarı’na, İsrail’e silah satışı yapan firmaların da davet edilmesi çeşitli sivil toplum kuruluşları ve aktivistler tarafından protesto edilmişti. Filistin Eylem Komitesi, fuara katılan şirketleri “işgal ve katliamların suç ortağı” olarak nitelemiş ve İsrail’e yönelik askeri ambargo çağrısında bulunmuştu. İsmail Çelik de bu protestolara katılan isimlerden biriydi.

İsrail’e silah satan şirketlerin de yer aldığı IDEF 2025 Savunma Sanayii Fuarı’nı protesto ettiği gerekçesiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan İsmail Çelik’in tahliye talebi reddedildi. Çelik, bir aydır Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuluyor.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMI

İstanbul’daki bir ceza mahkemesi, dün yapılan duruşmada İsmail Çelik’in tutukluluk halinin devamına hükmetti. Çelik’in avukatları, müvekkillerinin kendilerine haber verilmeden ve savunma hakkı tanınmadan SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) aracılığıyla mahkemeye çıkarıldığını ifade etti. Ayrıca, Çelik’in cezaevinden yazdığı bir mektup nedeniyle idari soruşturma cezası aldığı da belirtildi.

HUKUKİ SÜREÇTE YAŞANANLAR

İsmail Çelik, 9 Ağustos 2025 tarihli bir notunda, tutuklanmasının asıl nedeninin Filistin halkıyla dayanışması ve İsrail’e yönelik eleştirileri olduğunu öne sürdü. Çelik, Türkiye’den İsrail’e yapılan ticari sevkiyatların devam ettiğini iddia ederek, bu ticarete karşı çıktığı için cezaevine konulduğunu savundu.

AVUKATLARIN HUKUKİ İTİRAZLARI

İsmail Çelik’in avukatı Üsame Sarıyaşar, alınan tutuklama kararının hukuka aykırı olduğunu dile getirdi. Sarıyaşar, yapılan suçlamanın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gereken siyasi bir eleştiri olduğunu vurguladı. Yapılan başvuru dilekçesinde, benzer bir davada aynı slogan nedeniyle beraat kararı verildiği ve Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay kararlarının siyasi eleştirilerin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ortaya koyduğu kaydedildi. Ayrıca, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçunun tutuklamayı gerektiren suçlar kapsamında olmadığı ve delil karartma veya kaçma şüphesi bulunmadığı ifade edildi.

Related Posts

31 yaşındaki belediye başkanı eleştiriler nedeniyle istifa etti

31 yaşındaki belediye başkanı eleştiriler nedeniyle istifa etti

İsrail Yemen’i vurdu: Füze üsleri hedef alındı

İsrail Yemen’de başkanlık kompleksinin yakınlarını ve füze üslerini vurdu.

Sakat olduğu ortaya çıktı! Renato Sanches’in Türkiye’ye transferi iptal

Trabzonspor, anlaşmaya vardığı PSG’li futbolcu Renato Sanches’in sağlık raporlarını inceledikten sonra oyuncunun transferinden çekildi.

Kıvanç Tatlıtuğ’dan “Halit Yukay” teşekkürü

İş insanı Halit Yukay’ın naaşı, Marmara Adası açıklarında yürütülen geniş çaplı arama operasyonu sonucunda bulundu. Yakın arkadaşı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile tüm ekiplere teşekkürlerini iletti.

Kız istemeye giderken dehşeti yaşadılar

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde kız istemeye giderken trafik kazası yapan aileden 3’ü çocuk, 8 kişi yaralandı.

Trump, 6000 öğrencinin vizesini iptal etti

Trump yönetimi, önce vize almaları gereken Türkiye, Çin, Hindistan, Rusya veya Afrika ülkelerden gelenlere vizeyi durdurmuştu. Şimdi vizeler açıldı ama şartlar iyice ağırlaştı.